آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درمان شکستگی انگشتان پا

یکی از مناطقی از بدن که بطور شایعی آسیب می بیند پا است و در بین آسیب های پا، شکستگی انگشتان پا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

علت های شکستگی انگشتان پا

یکی از علل شایع بروز شکستگی انگشتان پا، گیر کردن پنجه پا در بین اشیاء ثابت یا افتادن اجسام سنگین بر روی پا است. وضعیت خاص قرار گرفتن انگشتان در جلوی پا ممکن است آن‌ها را بیشتر در معرض ضربه و آسیب قرار دهد. همچنین، در بعضی ورزش‌ها، ضربات مکرر و طولانی به انگشت می‌تواند منجر به شکستگی‌های مویی یا استرسی شود.

تشخیص شکستگی توسط افراد غیرمتخصص معمولاً کار آسانی نیست. اما اگر شکوه کنید، بهتر است فرض کنید که شكستگی رخ داده است تا اینکه این موضوع را نادیده بگیرید.

 علائم  شکستگی انگشتان پا

درد و تورم انگشت شایعترین علامت شکستگی است. راه رفتن مشکل و دردناک میشود بخصوص بعد از شکسته شدن انگشت شست. انگشت شست پا بیش از دیگر انگشتان وزن بدن را تحمل می کند و در هنگام چرخش بدن به آن نیروهای زیادی وارد میشود. شکستگی انگشت کوچک پا گرچه دردناک است ولی معمولا تاثیر زیادی در راه رفتن نخواهد داشت.

کبود شدن پوست و تغییر شکل انگشت

صدا دادن انگشت پا در موقع راه رفتن

در موارد شکستگی های ساده گاهی اوقات فرد اصلا متوجه شکسته شدن انگشت نمی شود و آن را با یک کوبیدگی ساده اشتباه می گیرد.

 عوارض

آسیب ناخن: پس از شکستگی انگشت، ممکن است زیر بستر ناخن خونریزی ایجاد شود که به آن هماتوم زیر ناخن یا Subungual Hematoma معروف است. این تجمع خون می‌تواند بسیار دردناک باشد و در صورتی که زیاد باشد، باید خارج شود. برای این منظور، پزشک معالج ممکن است یک سوراخ کوچک در ناخن ایجاد کرده و خون را از طریق آن خارج کند. همچنین، گاهی اوقات همراه با شکستگی انگشت پا، ناخن انگشت نیز ممکن است شکسته شود. پزشک معالج بر اساس میزان آسیب بستر ناخن، درمان مناسبی را برای آن تعیین می‌کند.

انواع شکستگی

شکستگی باز : گاهی اوقات استخوان شکسته شده انگشت از پوست بیرون میزند. این نوع شکستگی که جزو شکستگی های باز طبقه بندی میشود باید بصورت اورژانس درمان گردد.

استئوآرتریت : به علت بد جوش خوردن شکستگی های داخل مفصلی ممکن است آرتروز و ساییدگی در مفاصل انگشت بوجود آید که میتواند موجب درد، تغییر شکل و محدودیت حرکت انگشت شود.

روش های درمان

درمان این شکستگی ها شامل دو مرحله است.

اقداماتی که فرد می تواند در منزل انجام دهد که عبارتند از :

استراحت : بصورت ممانعت از زیاد سرپا ایستادن و راه رفتن و استفاده از عصا تا فشار زیادی به انگشت وارد نشود

سرما : که بصورت استفاده از کیسه حاوی خرده های یخ هر ۲-۱ ساعت ۲۰-۱۵ دقیقه در چند روز اول. دقت کنید که بین کیسه حاوی یخ و پوست پا باید یک حوله نازک قرار داد تا پوست دچار سرما زدگی نشود.

 بالا نگه داشتن پا برای کاهش تورم. با گذاشتن چند بالشت در زیر پا باید آنرا بالاتر از سطح قلب نگه داشت.

درمان هایی که پزشک برای یک انگشت شکسته پا انجام میدهد عبارتند از

در صورت باز بودن شکستگی معمولا نیاز به عمل جراحی و استفاده از آنتی بیوتیک وجود دارد

در صورتی که استخوان‌ها در محل شکستگی جابجایی زیادی پیدا کرده باشند، پزشک معالج بعد از بی‌حسی موضعی انگشت، اقدام به جااندازی بسته آن می‌کند. پس از جااندازی، معمولاً انگشت شکسته شده با نوار چسب به انگشت کناری بسته می‌شود، که این کار را با نام “buddy taping” می‌شناسند. برای انجام این کار، ابتدا تکه کوچکی از گاز بین دو انگشت قرار داده می‌شود تا بین انگشتان بر اثر سایش تاول نزند، سپس دو انگشت با نوار چسب ضد حساسیت بهم متصل می‌شوند. باید دقت شود که چسب به دور انگشت زیاد محکم بسته نشود، در غیر اینصورت ممکن است موجب اختلال در جریان خون انگشت و تورم و کبودی آن شود. پس از انجام این کار، پزشک معالج به بیمار توصیه می‌کند تا چند هفته از کفشی که کفی نسبتاً سفت و محکمی دارد استفاده کند تا مانع حرکت زیاد انگشت و محل شکستگی شود.

در موارد خاصی، پزشک معالج ممکن است اقدام به گچ‌گیری پا کند. وقتی شکستگی در انگشت بزرگ پا است، در شکستگی‌هایی که سطح مفصلی را درگیر کرده اند، و یا در مواقعی که چند انگشت پا با هم شکسته شده اند، ممکن است نیاز به گچ‌گیری پا وجود داشته باشد.

شکستگی انگشت پا معمولاً در عرض ۶ تا ۸ هفته جوش می‌خورد و در شکستگی‌های ساده، معمولاً عارضه‌ای بر جای نمی‌ماند. پس از باز کردن گچ، پزشک متخصص از فیزیوتراپی انگشت برای بازگرداندن عملکرد انگشتان به حالت طبیعی خود بهره می‌گیرد.

برا آشنایی بیشتر “درمان شکستگی”بر روی لینک کلیک کنید.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان