آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

شکستگی مچ پا

اگر فرد بعد از پیچ‌خوردگی مچ پا قادر به گذاشتن پا بر روی زمین نباشد یا تغییر شکل شدیدی در پا مشاهده کند باید به شکستگی مچ پا مشکوک شود و در همان مرحله اول به پزشک متخصص مراجعه کند اما اگر توانست پایش را بر روی زمین بگذارد و با وجود درد کمی هم راه برود احتمال شکستگی خیلی کمتر است.

علل

• پیچیدن یا چرخش شدید مچ پا

• سکندری خوردن و به زمین افتادن

• ضربه به مچ پا در حین تصادف اتومبیل

علائم

علائم شکستگی مچ پا ممکن است بسیار شبیه به یک پیچ خوردگی ساده مچ پا باشد. پس هر رگ به رگ یا پیچ خوردگی مچ پا باید به توسط پزشک معاینه شود. در موارد شدیدتر مهمترین علائم یک مچ پای شکسته شامل درد شدید و فوری در محل شکستگی، تورم، کبودی و خون مردگی، حساسیت محل به لمس و فشار، عدم توانایی بیمار در وزن گذاشتن روی پای مبتلا و تغییر شکل ظاهری مفصل مچ پا است.
تشخیص شکستگی مچ پا

مهمترین ابزار برای تشخیص شکستگی  مچ پا استفاده از رادیوگرافی ساده است. پزشک معالج ممکن است از سی تی اسکن یا ام آر آی هم برای کمک به تشخیص یا برنامه ریزی برای درمان استفاده کند.

درمان

 درمان شکستگی مچ پا باید بسیار با دقت و با توجه به جزئیات انجام شود. چون قسمت اعظم سطح این استخوان از غضروف مفصلی پوشیده شده و با استخوان های دیگر مفصل شده است.

اگر استخوان با جابجایی کمی هم جوش بخورد یا اصلاً جوش نخورد ممکن است با عوارض جبران ناپذیری مثل استئوآرتریت (آرتروز) مچ پا، درد مزمن مچ پا و کلاپس استخوان همراه شود. باید به محض وقوع آسیب و شک به  شکستگی مچ پا کل پا و مچ پا و ساق بیمار را در یک آتل که سطح داخلی آن کاملا با پنبه نرم شده است قرار داد.

خواننده گرامی پیشنهاد می شود مطلب زیر را بخوانید

نقش بازپروری و فیزیوتراپی در درمان شکستگی استخوان چیست

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان