آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

ورزش در دوران سالمندی

W1380111463

ورزش برای سالمندان اهمیت بسیار زیادی دارد و ضروری است که افراد مسن و سالمند تلاش کنند تا با فعالیت ورزشی فعال بمانند و از عواقب ناشی از بی‌تحرکی دوری کنند. ورزش، علاوه بر حفظ تحرک و استقامت بدن و کاهش بروز بیماری‌ها، باعث ایجاد نشاط و نیروی جوانی می‌شود و به داشتن یک زندگی سالم در دوران سالمندی کمک می‌کند.

اهمیت ورزش در دوران سالمندی

جلوگیری از پوکی استخوان

یکی از اهمیت‌های ورزش در دوران سالمندی، جلوگیری از پوکی استخوان است. این مشکل به طور روزافزون بر روی افراد سالمند تأثیر می‌گذارد و یکی از مشکلات اساسی سلامتی در این دوره می‌شود. پوکی استخوان بر روی حدود ۲۰ میلیون زن و ۵ میلیون مرد سالمند تأثیر می‌گذارد و هر ساله منجر به بیش از ۲۵۰۰۰۰ شکستگی لگن در این گروه از افراد می‌شود. ورزش با افزایش استحکام استخوان می‌تواند پوکی استخوان را به تأخیر بیندازد و از آن جلوگیری کند

 بهبودی خود باوری

یکی از نگرانی های مهم در افراد مسن و سالمند از دست دادن کنترل، وابستگی و یا تحمیل شدن به دیگران می باشد. ورزش کمک می کند تا افراد سالمند ، ظرفیت بیشتری برای انجام فعالیت های روزمره ی زندگی داشته باشند.

افزایش متابولیسم بدن

انجام ورزش های قدرتی عضلانی ، سوخت و ساز و متابولیسم بدن را افزایش می دهد. ورزش در دوران سالمندی می تواند منجر به کاهش درصدی از کل چربی بدن شود.

افزایش تعادل بدن

با گذر عمر، تعادل و هماهنگی بدن افراد سالمند کاهش طبیعی پیدا می‌کند. این وضعیت می‌تواند منجر به افتادن و زمین خوردن در دوران سالمندی شود. با این حال، فعالیت ورزشی می‌تواند این وضعیت را به تعویق بیاندازد و حتی با کسب قدرت مناسب و افزایش تعادل، مانع افتادن و زمین خوردن در این دوران شود.

بسیاری از افراد در دوران سالمندی به خانه نشینی می‌پردازند، اما ورزش می‌تواند روابط اجتماعی آنها را بالا برده و با شرکت در ورزش‌های گروهی، دوستی‌های جدیدی را پیدا کنند. این دوستی‌های جدید به آنها انگیزه می‌دهد و باعث می‌شود که به صورت مستمر و با انگیزه به فعالیت ورزشی پرداخته و سلامتی خود را حفظ کنند.

بهبود عملکرد ریوی

با افزایش سن به دلیل انحطاط دیسک ستون مهره ها، که باعث تغییر در شکل حفره قفسه سینه می شود، عملکرد ریوی کاهش می یابد. فعالیت های ورزشی و فیزیكی باعث کاهش میزان انحطاط مهره و همچنین افزایش قدرت قفسه سینه شده و در نتیجه عملکرد ریه را در دوران سالمندی بهبود می بخشد.

افزایش روحیه

ورزش باعث کاهش بروز افسردگی و افزایش اعتماد به نفس می شود، ورزش باعث احساس موفقیت در دوران سالمندی می گردد.

پیشگیری از دیابت

مطالعات نشان داده است که فعالیت های ورزشی مانند ورزش ایروبیک می تواند ابزار مهمی جهت پیشگیری و درمان دیابت غیر وابسته به انسولین باشد.

ورزش مفاصل بدن در دوران سالمندی

در فعالیت های ورزشی که بدن سالمندان نیاز به طیف گسترده ای از ورزش ها دارد، ورزش باعث افزایش انعطاف پذیری بدن می شود.همچنین ورزش در سالمندان گردش خون را نیز افزایش میدهد.

بهبود وضعیت قلبی عروقی

با کاهش خطر و ریسک بیماری های قلبی به حفظ سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی کمک می کند. ورزش های بدنی مناسب پیشرفت را در بسیاری از جنبه های عملکرد قلب و عروق در دوران سالمندی نشان داده است.

برای مطالعه ” رابطه ورزش و آلزایمر” کلیک کنید .

مقالات مرتبط

علل و درمان سکته مغزی

     فهرست مطالب1 علل‌سکته مغزی2 عوامل تشدید کننده بیماری3 درمان سکته مغزی علل‌سکته مغزی 1- تصلب‌ شرائین (آترواسکلروز) یا

مطالعه »

علل و درمان گرفتگی عضلات

فهرست مطالب1 2 علل گرفتگی عضلات3 درمان  گرفتگی عضلات علل گرفتگی عضلات * کشیدگی عضله در اثر حرکات ناگهانی بدن  * انجام تمرین شدید یا بیش از حد ورزشی.

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان