درد گردن و سوزش بین دو کتف از علائم دیسک گردن است.
یک متخصص و جراح مغز و اعصاب، درد گردن، سوزش بین دو کتف و احساس کاهش قدرت دستها را از علائم دیسک گردن عنوان و توصیه کرد: کاربران کامپیوتر و افرادی با مشاغلی که سرشان در یک وضعیت قرار دارد با انجام ورزشهای ایزومتریک گردن از بروز دیسک گردن جلوگیری کنند.
دیسک گردن یک غضروف بین معضلی دو مهره مجاور گردن را شامل میشود.
در اثر فشارهای مکانیکی و حرکات ایجاد شده، به تدریج دیسکهای گردن دچار تغییراتی شده که از حالت نرمال خود خارج و در نهایت سبب بیرون زدگی دیسک میشود.
یک دسته از علائم شامل علائم ناشی از فشار بر روی ریشههای عصبی و دوم فشار بر روی نخاع میباشد.
علائم فشار بر روی ریشههای عصبی گردن انتشار یابنده بوده و از گردن و شانه به سمت اندامهای فوقانی منتشر میشود.
بیمار غیر از درد احساس بی حسی یا خواب رفتگی در دست دارد و برخی بیماران دچار احساس کاهش قدرت دستها میشوند و از سوی دیگر، بعضی بیمار در اولین بار متوجه اختلال در حرکات ظریف دستها هنگام نوشتن میشوند. آسیبی که با فشار بر روی نخاع بروز میکند، جدی بوده و این بیماران با کاهش قدرت اندام فوقانی مراجعه میکنند. همچنین ممکن است به تدریج اختلال در راه رفتن و حرکات پاها ایجاد شود. از آنجا که برخی بیماران به علائمی مثل فشار بر روی دست چپ مبتلا میشوند لذا تشخیص بیماری قلبی عروقی برای آنان داده میشود که باید مراقبت باشند. درد ناحیه گردن، سپس سر، شانهها و بین دو کتف را از دیگر علائم دیسک گردن نام برد برای برخی بیماران حرکات گردن بخصوص خم شدن گردن و حرکت سر به عقب بسیار دردناک است و همچنین بعضی بیماران هنگام خم کردن سر به جلو احساس برق گرفتگی در تمام ستون فقرات می کنند.
در بیمارانی که دچار علائم ناشی از فشار بر روی ریشه عصبی میشوند در مرحله اول درمانهای طبی شامل استفاده از گردن بند داروهای ضد التهابی و سرانجام ورزشهای گردن توصیه میشود. که اکثر بیمارانی که دردهای ناشی از فشار عصبی دارند با این درمانها بهبود مییابند، ولی بیماران مقاوم به این درمانها نیازمند اعمال جراحی هستند و در مقابل بیماران دارای علائم فشار بر روی نخاع بدون قید و شرط نیازمند عمل جراحی هستند که عمل جراحی سبب تخلیه و کاهش فشار بر روی عصب میشود.
عضو درمان دیسک گردن به دو تکنیک عمل جراحی از جلو پشت گردن صورت می گیرد که معمولا براساس وضعیت دیسک و تجربه و راحتی دست پزشک جراح انجام میشود.
وی کاربران کامپیوتر، حسابداران، خیاطان و آرایشگران و افرد که امور دفتری دارند را از افراد مستعد به دیسک های گردن دانست از آنجا که دیسکهای گردن در این افراد شایعتر است لذا این افراد باید ورزشهای گردن بویژه ورزشهای ایزومتریک به طور مرتب و روزانه انجام دهند تا عضلات گردن و شانه آنها تقویت شوند و از برند دیسک گردن جلوگیری شود.
این متخصص و جراح مغز و اعصاب در پایان خطاب به افراد شاغل که معمولا در اکثر مواقع سرشان در یک وضعیت قرار دارد، این افراد در مراحل اولیه قبل از ایجاد علائم و درد در ناحیه گردن و سوزش ناحیه بین دو کتف باید ورزش کنند.
منبع: دکتر محمد حسن عامری