پارکینسون بعد از بیماری آلزایمر معمول ترین بیماری مخرب اعصاب به حساب می آید كه فرد مبتلا به تدریج توانایی جسمانی خود را از دست داده و در صورت عدم مراقبت و انتخاب راهكار مناسب، هر لحظه بر شدت آن افزوده می گردد . متأسفانه علیرغم تحقیقات و پژوهش های علمی، این بیماری در حال حاضر درمان قطعی ندارد ولی فعالیت های روزانه و تمرینات ورزشی از عواملی هستند كه می توانند مشكلات ناشی از وجود بیماری پارکینسون را تا حد امكان كاهش داده و قوای جسمانی بیمار را به طور نسبی متعادل سازد. ورزش علاوه بر تامین سلامت جسم در ایجاد بهداشت روانی نیز بسیار مؤثر است.
درمان پارکینسون
مهم است كه بیماران در حال پیشرفت علایم ، با پزشك خود صحبت و مشورت كنند تا پزشك بتواند درمان را برای بیمارش فراهم كند زیرا بدن هر بیمار به طور مختلف و متفاوت به داروهای گوناگون واكنش نشان می دهد.
هدف از درمان برای بیماران پارکینسون از بین بردن علایم نیست بلكه تحت كنترل درآوردن عوارض است. این امر می تواند به بیمار كمك كند تا مستقل عمل كند و یك كنترل مناسب برای این بیماری مزمن بوجود آورد. بیماری پارکینسون از بین نخواهد رفت ولی كنترل عوارض آن می تواند تا حد زیادی جلوی ناتوان كردن و از كار افتادگی را بگیرد.
بیماران اغلب از این موضوع كه بیماری آنها همواره در حال پیشرفت است، آگاه هستند و این موضوع می تواند باعث نگرانی شدید آنها شود. مبتلایان ممكن است بخواهند خود و مشكلات خود را بیش از حد نیاز تحت كنترل درآورند و خود را با دیگر افراد مبتلا مقایسه كنند. نگرانی در مورد پیشرفت بیماری پارکینسون و امكان ادامه كار هم غیرعادی نیست.
توانبخشی برای درمان پارکینسون
وقتی محدودیتهای جسمی این بیماران به حدی برسد كه كارهای روزمره سخت شوند، درمان علائم پارکینسون آغاز می شود.
درمانهای توانبخشی پارکینسون شامل آموزش تعادل ، ورزش، بیوفیدبک می تواند کمک زیادی به بیماران نماید ولی متاسفانه تجویز این روش در کشور ما غالبا بدلیل توجه بیش از حد پزشکان به جراحی یا دارو درمانی فراموش می شود.