آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

دررفتگی مفصل چیست؟

download 42

این عارضه جراحتی است که در ناحیه عضله یا تاندون (بافتی که عضله را به استخوان متصل می کند ) رخ می دهد. در دررفتگی مفصل ،عضله یا تاندون کشیده یا پاره می شود.

علل

دررفتگی مفصل معمولاً به دلیل پیچش یا کشش در عضلات و تاندون‌ها رخ می‌دهد. این عارضه می‌تواند به طور ناگهانی یا به تدریج طی چند روز یا هفته رخ دهد. وقتی که کشش زیاد به عضلات وارد می‌شود یا اگر انجام دادن حرکت‌های بلند کردن اشیاء سنگین به روش نادرست باشد، دررفتگی به سرعت در عضلات و تاندون‌ها اتفاق می‌افتد.

در حالت تدریجی، ممکن است شما یک حرکت یا رفتار غلط را با عضله خود در طول زمان ادامه دهید که در نهایت منجر به دررفتگی مفصل می‌شود.

دررفتگی مفصل معمولاً در کدام نواحی بیشتر رخ می‌دهد؟

دررفتگی مفصل معمولاً در نواحی ناحیه ران و پشت ران رخ می‌دهد. ورزش‌هایی مانند فوتبال، هاکی، بوکس و کشتی خطر بروز این عارضه در ناحیه پشت و ساق پا را بسیار دارند.

ورزش‌هایی که در آنها دست بسیار استفاده می‌شود مانند ژیمناستیک، والیبال، تنیس، گلف و… اغلب خطر بروز دررفتگی مفصل در ناحیه آرنج و بازو را برای ورزشکار دارند.

علائم دررفتگی مفصل

– درد

– تشنج و اسپاسم در ناحیه عضله

– ضعف عضله

– تورم

– انقباض عضله

– مشکل به هنگام استفاده از عضله

لازم به ذکر است که اگر عضله یا تاندون به طور کامل پاره شده باشد، بهبود آن بسیار سخت و توأم با درد خواهد بود.

اقدامات اولیه

دررفتگی مفصل یکی از شایع‌ترین آسیب‌های مربوط به ورزش است که می‌تواند موجب درد و تورم ناحیه آسیب دیده شود. برای معالجه دررفتگی مفصل، اقدامات اولیه و توصیه‌های پزشکان در چند مرحله اول عبارتند از:

  • استراحت ناحیه آسیب دیده: ناحیه دچار دررفتگی باید استراحت کند. اگر دررفتگی در ناحیه مفاصل زانو یا آرنج رخ داده است، ممکن است مجبور باشید از سازه‌های گچی یا چوبی برای ثابت نگاه داشتن آنها استفاده کنید.
  • استفاده از یخ: حدود 4 تا 8 بار در روز باید روی ناحیه آسیب دیده به مدت بیست دقیقه یخ قرار دهید. این کار می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
  • استفاده از باند فشرده: ناحیه دچار دررفتگی مفصل را باید با باند فشرده نگه داشت تا کمک کند که ناحیه آسیب دیده پشتیبانی شود و درد کمتری داشته باشید.
  • استفاده از بالش: هنگام خواب و استراحت، زانو، آرنج، بازو یا مچ آسیب دیده را روی یک بالش قرار دهید تا کمک کند که ناحیه آسیب دیده استراحت کند.
  • استفاده از مسکن‌ها: برای تسکین درد، می‌توانید از مسکن‌هایی مانند داروهای آسپرین یا بروفن استفاده کنید. اما قبل از استفاده از هر نوع دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
  • تمرینات ورزشی سبک: پس از چند روزی که درد ناحیه دچار دررفتگی کمتر شده، معمولاً با تمرینات ورزشی سبک مرحله بازگرداندن عضله دچار درفتگی به حالت قبل شروع می‌شود. این تمرینات برای جلوگیری از سفت شدن ماهیچه‌ها و جلوگیری از ضعف عمومی آنها لازم است.
  • مراجعه به پزشک فیزیوتراپ: در موارد دررفتگی مفصل پیشرفته، لازم است که شخص برای درمان این آسیب و ورزش، به پزشک فیزیوتراپ مراجعه کند.

در نهایت، باید دقت کرد که هرگز قبل از بهبودی کامل دررفتگی مفصل، ورزش را آغاز نکنیم، چرا که ممکن است وضعیت بدتری برای ناحیه آسیب دیده بوجود بیاوریم. بهتر است قبل از شروع ورزش‌های سنگین، با پزشک خود مشورت کنید.

برای مطالعه ” رگ به رگ شدگی مفصل ” کلیک کنید .

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان