روان درمانی یا مشاوره برای کمک به خانواده کودک مبتلا به آرتریت روماتوئید، تا آنها بتوانند به خوبی از عهده بیماری طولانی مدت کودک برآیند. شاید مهمترین عامل در درمان این بیماری حمایت عاطفی از وی باشد.
جراحی برای درستکردن مفصل تغییر شکل یافته (گاهی) ناشی از آرتریت روماتوئید کودکان
در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید کودکان اگر تشک کودک سفت نیست، یک تخته ضخیم چندلا زیر تشک قرار دهید.
چشم کودک باید حداقل 2 بار در سال معاینه شود تا اگر التهابی در چشم وجود دارد زود تشخیص داده شود.
بسیار مهم است که کودک مبتلا به این بیماری به مدرسه عادی به طور روزانه برود. هر جا که لازم باشد، مدرسه باید خدمات اضافی برای برآورده کردن نیازهای کودکان دچار آرتریت روماتوئید فراهم کند.
آسپرین یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروییدی، برای کاهش درد و التهاب موثر می باشد .
امکان دارد داروهای دیگری چون کورتیکواسترویید، نمک طلا، یا سایر داروها برای بیماران آرتریت روماتوئید کودکان تجویز شود .
فعالیت کودکان دچار آرتریت روماتوئید
به هنگام حمله، کودک باید در تخت استراحت کند، مگر برای توالت، تا زمانی که تب و سایر علایم آرتریت روماتوئید کودکان تخفیف یابند.
امکان دارد برای حفاظت و حمایت از مفصل ملتهب استفاده از آتل ضروری باشد.
پس از رفع حمله، کودک میتواند به تدریج فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های عادی را از سر بگیرد، البته باید در طی روز ساعتهایی را به استراحت بپردازد. کودک نباید زیاد خسته شود و هر شب باید حداقل 12-10 ساعت بخوابد.
در درمان این بیماران فیزیوتراپی توصیه خواهد شد. بعضی از حرکات را کودک خود میتواند انجام دهد، و بعضی از آنها را والدین میتوانند برای کودک انجام دهند. انجام حرکات توصیه شده مهم است زیرا کمک میکند تا درد و اثرات ناتوان کننده بیماری آرتریت روماتوئید کودکان به حداقل برسند.
به دلیل تغییرات دورهای علایم آرتریت روماتوئید کودکان، گاهی برنامه فیزیوتراپی نیاز به بازبینی خواهد داشت.
به طور کلی از انجام ورزشهایی که بدن کودک در معرض ضربه قرار میگیرد باید خودداری شود، اما کودک باید تشویق شود تا در دیگر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های مدرسه، خانه یا اجتماع شرکت کند.