آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

کودکان و کوله پشتی

تحقیقات حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد از کودکان از کوله‌پشتی‌های بسیار سنگین برای حمل و نقل به مدرسه استفاده می‌کنند و ۵۵ درصد از دانش‌آموزان وزنی بیش از حد مجاز، یعنی ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن بدن خود را در کوله‌پشتی حمل می‌کنند.

کمردرد یکی از شایع‌ترین دلایل مراجعه به پزشک است و بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. کودکان هم به طور نسبتاً زودرس‌تر از آنچه که فکر می‌کنیم با کمردرد مواجه می‌شوند و استفاده از کوله‌پشتی‌های سنگین یکی از عوامل اصلی بروز این درد است. علاوه بر این، حمل نامناسب این کوله‌پشتی‌ها باعث بروز مشکلات متعددی در کودکان می‌شود.

کارشناسان بهداشت مدارس نیز گزارش‌های فراوانی درباره درد و آسیب‌های ناشی از حمل کوله‌پشتی‌های سنگین در کودکان ارائه می‌دهند. درحالی که تحقیقات نشان می‌دهد که زمانی که دانش‌آموزان به سن ۱۸ سالگی می‌رسند، ۶۰ درصد آن‌ها با درد ناحیه پشت روبرو می‌شوند و نتایج چندین تحقیق نشان می‌دهد که ۶۵ درصد از مراجعات نوجوانان به پزشک ارتوپد به دلیل آسیب‌های ناشی از حمل کوله‌پشتی سنگین است، نه شکستگی ها.

علل اصلي مربوط به آسيب عبارتند از:

– عدم تعادل عضلاني: به معني ضعف زياد ناحيه شكمي، شانه‌ها و قسمت‌هاي پاييني تنه.

– وضعيت خميده: در حالت ايستادن و نشستن

– تغييرات وضعيت بدن و صورت

– قوسي شدن كمر، و پيدا كردن انحناء به يك سمت
اين فاكتورها ممكن است باعث وارد آمدن فشار بر ستون فقرات شود كه به نوبه خود بر مهره‌ها اثر منفي مي‌گذارد. زماني كه كوله پشتي سنگين باشد يا به طور مناسب بر پشت قرار گيرد، عضلات سخت‌تر كار مي‌كنند كه منجر به فشار و خستگي مي‌شود كه نهايتا كمر، گردن و شانه‌ها را نسبت به صدمات حساس‌تر مي‌كند.

توصيه‌هاي مفيد:

1- دقت كنيد وزن كوله‌پشتي از ۱۵ درصد وزن كودك بيشتر نشود.

۲- هر دو بند كوله پشتي را بر شانه‌هاي او بيندازيد. اين كار به توزيع مناسب وزن بر پشت كمك مي‌كند و در صورتي كه كمربند هم دارد از آن براي كاهش وزن بار بر شانه‌ها و گردن استفاده كنيد.

۳- مطمئن شويد كوله‌پشتي درست در وسط كمر قرار گرفته و پايين‌تر از دور كمر كودك قرار نگيرد. بندهاي كوله پشتي بايد حالتي آزاد داشته باشند تا حركت آزادانه دست‌ها را بدون خم شدن ستون فقرات ممكن سازند.

۴- براي قرار دادن كتاب‌ها و ساير وسايل در كوله‌پشتي و نيز در حمل آن به كودك كمك كنيد. در صورت لزوم از كودك بخواهيد يكي دو كتاب را در دست خود نگه دارد.

۵- به حرف كودك توجه كنيد. اگر پيوسته از درد و ناراحتي شكايت دارد او را ملامت نكنيد. در اين شرايط او را براي معاينه وضعيت كمر نزد متخصص ببريد.

۶- تعذيه مناسب و ورزش منظم در جلوگيري از صدمات جسمي در طول زندگي نقش مهمي دارند. به اين دو فاكتور مهم سلامت كودكان توجه داشته باشيد.

این نکات را در مورد کوله‌پشتی در نظر داشته باشید:

+ کوله‌‌پشتی باید همیشه در وسط پشت قرار گیرد

+ سعی نکنید که کوله‌پشتی را بیش از حد پر و سنگین کنید

+ سنگین‌ترین چیزها را نزدیک به پشت قرار دهید. هنگام بلندکردن کوله‌پشتی، زانوهای‌تان را خم کنید و با پاهای‌تان بلند شوید.

ويژگي‌هاي كيف مناسب براساس معيارهاي علمي

انجمن «كايروپراكتيك» كانادا در مورد انتخاب نوع كيف معتقد است: كيف بايد از سبك‌ترين جنس انتخاب شود، بالاي كوله پشتي نبايد بالاتر از شانه‌ها قرار گيرد و انتهاي آن نبايد از بالاي استخوان باسن پايين‌تر قرار گيرد، نوار كوله پشتي كه روي شانه قرار مي‌گيرد بايد پنهايي معادل ۵ سانتي متر(دو اينچ) داشته باشد و نبايد دور بازو جمع شود، براي اجتناب از صدمه به ستون مهره‌ها بايد هر دو بند را بر دوش انداخت، بندهاي كمري كيف بايد بتواند ۵۰ تا ۷۰ درصد وزن را از روي شانه و ستون مهره‌ها به استخوان لگن انتقال دهد تا فشار روي استخوان‌ها ومفاصل و ماهيچه‌ها يكسان شود و دانش آموزان بايد چيزهاي سنگين‌تر را نزديك به محور مركزي بدن طوري كه نزديك به مركز ثقل بدن باشد قرار دهند و از پيچ و تاب خوردن كوله پشتي در پشت خود پرهيز كنند.

مشاوره رایگانمشاوره رایگان