آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

کاشت مو به روش fit

ما به شما روش جدیدی از ترمیم مو را معرفی خواهیم کرد که دارای پتانسیل ایجاد تراکم بیشتر، نسبت به روشهای قدیمی (جراحی نواری) میباشد . در دهه اول هزاره جدید ، روشی انقلابی کشف شده است که تهدید بزرگی برای از بین رفتن روشهای قدیمی ترمیم مو به شمار میرود که همان روش FITاست. در این روش، دیگر جای یک خط زخم نواری بر پشت سر بیمار باقی نخواهد ماند. در این روش ، موها به صورت گروهی استخراج شده و به بالای سر در نواحی طاسی و یا جاهایی که دچار thining (عقب رفتن خط مو در سر ) شده اند ،اضافه می شوند .در این روش شما نیاز به هیچ گونه جراحی اضافی دیگر برای مخفی کردن و یا از بین بردن زخم های ناخواسته ، نخواهید داشت.

در کاشت مو به روش fit ترمیم پوست نواحی اهدا کننده، بهتر و سریعتر است و همچنین تراکم بهتری از گرفتها را در ناحیه کاشت ایجاد میشود.از روش FIT میتوان برای ترمیم نواحی دهنده ای که در عملهای جراحی قبلی دچار اسیب شده اند ،استفاده کرد. در این روش واحد های فولیکولی را به صورت یک یونیت کامل و دست نخورده از لحاظ بافتی طوری خارج می شود که کاملا سالم(intact) میباشد و درنهایت هیچگونه اثری در ناحیه برداشت باقی نخواهد ماند . در این روش از یک ابزار ویژه برای استخراج تک تک واحد های فولیکولی ، استفاده میشود. این ابزار میبایستی که به درون بافت پوست دقیقا در نقطه ای دقیق زیر ماهیچه arrector pili وارد شوند . به محض این که این ساختار بریده میشود ،گرافت دست نخورده استخراج میشود.تعداد 1تا5 مو در هر گرافت استخراج شده وجود دارد .این تکنیک امکان استخراج بیشترین تعداد گرافتها را در یک روز برایمان مهیا میسازد. در حال حاضر امکان جداسازی تقریبا 4000 گرافت در 2روز با استفاده از تکنیک ایزوله سازی فولیکولی وجود است. این فرایند نیازمند آنالیز زیر جلدی است تا بتوانیم در خصوص عمق عضله راست کننده مو(errector pili)، قضاوت صحیح نماییم. این فرایند برای ما امکان برداشت مو از چندین ناحیه بدن را مهیا میسازد .این نواحی شامل موهای قفسه سینه و کتف میباشد.با ترکیب این تکنیک ها(FIT&BHT) میتوان نواحی اهدا کننده مو را گسترش داد. به دنبال تحقیقات انجام شده مویی که از قفسه سینه بر روی سر کاشته میشود ، در نهایت دارای سرعت رشد بیشتر و طول بلندتری نسبت به قبل ، خواهد بود.

در این روش به میزان 75%تراکم بیشتری نسبت به روش قدیمی(جراحی نواری)، ایجاد کنیم. چرا که در این روش فولیکولار یونیت ها کوچکتر بوده و بنابراین خواهیم توانست تعداد بیشتری از آنها را در واحد سطح قرار دهیم.همچنین علی رغم آنکه در روشFIT فولیکولار یونیت کوچکتر هستند ، ولی دارای تعداد موهای بیشتری هستند ،می توان تعداد موی بیشتری نسبت به روش قدیمی کاشت نمایند.

نتایج شگفت انگیز تراکم بالای مو در عمل پیوند که وابسته به عواملی همچون تعداد تار موی بالاتر(برداشت ولیکولاریونیت بیشتر و وجود تار موی بالاتر در هر فولیکولاریونیت ) و ریسک کم تر ابتلا به telogenمیباشد ، باعث میشود که رضایت افراد از روش FIT نسبت به روش قدیمی ،بسیار بارزتر باشد .

عوامل دیگری نیز در بالاتر بردن تراکم در کاشت مو به روش fit وجود دارد . در روش قدیمی به این دلیل که کل گرفتها در یک مرحله برداشت میشوند و تا اتمام کاشت زمان طولانی سپری خواهد شد بسیاری از گرفتها در زمان GOLDEN TIME کاشته نمیشوند و این مسئله در نتیجه نهایی تاثیر منفی دارد.

شما میتوانید که عمل جراحی قدیمی را سریع تر انجام دهید ولیکن شما ،کیفیت را قربانی کرده و در نتیجه میزان صدمات وارده به فولیکولها را بسیار بالا خواهید برد .در روش FIT اغلب سرعت رشد مو بسیار بالاتر ازسرعت رشد مو در روش قدیمی است . اما ،ممکن است 8ماه تا یک سال تا زمان رویش نهایی طول بکشد.

به طور خلاصه، روش FIT در حال حاضر در حیطه کاشت مو در آقایان و خانم ها بسیار پیشرو است و در آینده نزدیک از آن به عنوان استانداردی در راستای قضاوت در مورد دیگر روشهای ترمیم مو استفاده خواهند کرد.

کاشت موی بدن

یا BHT روشی است که در اوایل سال 2000 کشف گردید در حال حاضر تنها تعداد انگشت شماری متخصص وجود دارند که از این روش در ترمیم مو استفاده میکنند. روش BHT خیلی مورد توجه قرار نگرفت زیرا بسیار وقت گیر است و بعضا نتایج آن غیر قابل پیش بینی است .ولیکن باید توجه داشت که این روش تنها انتخاب بیمارانی است که نواحی اهدا کننده موی سر آنها تقریبا از بین رفته است. پیش بینی این که روش BHT واقعا برای چه کسانی مفید است واقعا دشوار است.

از موهای بدن تنها به عنوان پروسه تکمیلی استفاده می شود به این معنا که برای ایجاد تراکم بیشتر در موی سر از آن استفاده میشود.

روش قدیمی

در روشهای قدیمی (جراحی نواری)، از یک چاقوی جراحی به منظور برداشت نواری از پوست پشت سر بیمار استفاده میکردند.ابعاد این نوار میتواند 20-25 cm در یک اینچ باشد .زخم ایجاد شده ، به وسیله بخیه های جراحی به هم دوخته میشود.

زمانیکه زخمها بهبود میابند خطی از یک زخم در پشت سر بیمار باقی میماند. عموما اندازه این زخم در حدود 1تا5 میلیمیتر بوده و گاهی به یک چهارم اینچ یا بیشتر نیز میرسد.سپس این لایه از بافت سر ، به قطعات کوچکتر تقسیم شده و در نهایت این قطعات کوچک به واحدهای فولیکولی تقسیم میشود و در ناحیه کم پشت یا طاس کاشته میشود . سپس جراح محل زخم را بخیه میزند.در حال حاضر یکی از معایب عمل جراحی قدیمی، خط زخمی است که برروی سر باقی می ماند پیش بینی پهنای نهایی این زخم دشوار است .بسیاری از بیماران زمانی که ریزش مویشان پیشرفت میکند از نتیجه عمل جراحی پشیمان میشوند .بیماران منتخب جراحی میبایستی به این نکته توجه نمایند که باید موهای خود را به اندازه کافی بلند نگه داشته تا محل زخم پوشیده شود، چرا که مدل موهای کوتاه ممکن است باعث اسکارسازی خط زخم گردد .

روش اف آی تی روش غیر جراحی کاشت مو است که جزء مزیت های این روش بشمار می رود. در این روش موها با دستگاه ظریفی بصورت تک تک از بانک مو فرد برداشته می شوند . سپس در منطقه طاس جلو یا وسط سر که کاملاً بی حس شده است شکاف های بسیار ظریف و باریک ایجاد شده و موهای برداشته شده در آن شکاف ها کاشته می شوند. پس از اتمام کار سر بیمار پانسان می شود تا از بروز آسیب های احتمالی به سر جلوگیری شود.

این روش زمانی انجام میگیرد که :

1.تراکم موهای بانک مو سر فرد کم باشد یه به عبارتی بانک مو کم پشت باشد.

2.میزان کشش پوستی سر کم باشد و نتوان از روش FUT استفاده کرد.

3.تمایل شخصی بیمار به انجام این روش باشد.

برای انجام کاشت مو به روش fit توسط تیم جراحی باید به نکات ظریف و بسیار تأثیر گذار زیر دقت شود:

برداشت موهای باید بصورت پراکنده و طبیعی از بانک مو فرد انجام شود تا پس از انجام کاشت و بلند شدن موهای بانک مو تراکم بانک مو در مناطق مختلف آن کاملاً طبیعی و یکنواخت به نظر آید.

دقت در محل ایجاد شکاف ها ، زاویه و عمق آنها برای پیوند موها بسیار مهم است و دقت در این مرحله نتیجه عمل را مشخص می نماید.این شکاف ها بایستی متناسب با جهت طبیعی رویش مو و زاویه رویش مو زده شود و بصورت معمول جهت شکاف ها موازی جهت رویش موهای موجود در سر و یا از جهت موهای قبلی سر در همان منطقه در نظر گرفته میشود و عمق آن بایستی  4-6 میلیمتر باشد.

گرافت های تک مویی بایستی در قسمت خط رویش مو و جلو سر کاشته شوند و گرافت های دو تایی و سه تایی در قسمت پشت خط رویش و وسط سر کاشته می شوند و در صورت وجود گرافت های 4-5 تار مویی در قسمت ورتکس کاشته می شوند.

متقاضیان کاشت مو

کاشت موی طبیعی برای تمامی افرادی که متقاضی انجام آن باشد امکان پذیر نیست و تنها پزشک متخصص می تواند مشخص کند که آیا فرد کاندید مناسبی برای پیوند مو هست یا خیر. همین طور نتایج عمل نیز در افراد مختلف متفاوت است بهتر بودن نتایج آن بستگی ، بانک مو فرد، نوع موها و میزان ضخامت و رنگ موها، میزان طاسی و وسعت منطقه طاسی و … دارد .

افراد با مشخصات زیر کاندید مناسبی برای پیوند مو هستند:

مردان مبتلا به ریزش موی هورمونی- ژنتیکی ( Androgenetic alopecia ) که دچار درجات مختلفی از طاسی سر هستند.

 خانم هایی که مبتلا به ریزش موی هورمونی – ژنتیکی بوده ودارای موهای کم پشت ویا نازک در مناطق جلوی سر و نواحی مرکزی سر هستند ولی از تراکم موی خوبی در قسمت پشت سر ( ناحیه دهنده ) برخوردار می باشند.

افرادی که دچار ریزش ناحیه ای ابرو و نه کم پشتی آن هستند .

افرادی که به دنبال بعضی بیماری های پوستی ویا صدمات وارده به پوست سر، ابرو یا سبیل و یا عمل جراحی ویا سوختگی در آن نواحی دچار کم پشتی یا طاسی شده اند.

افرادی که به دنبال خالکوبی ابرو و چند سال بعداز آن دچار کم پشتی شدید ویا طاسی ابرو می شوند

افرادی که قبلاً برای باز سازی طاسی وکم پشتی از روش های Flap ویا FUT استفاده کرده واز نمای غیر طبیعی آن نارضایتی دارند.

موارد منع مصرف

اما افرادی با مشخصات زیر کاندید خوبی نیستند:

افرادی که همزمان بانک موی ضعیف و کم، موی نازک و کم پشت و طاسی وسیع دارند،  نمی توانند کاندید مناسبی محسوب شوند.

آقایان 18 تا 25 ساله که در دچار ریزش فعال مو هستند بجز موارد خاص با نظر پزشک زیرا با بررسی میزان ریزش موی فعلی آنها پیش بینی گسترش یافتن طاسی در آینده امکان پذیر نمی باشد.

افرادی که مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا هستند قبل از عمل بایستی بیماری آنها کنترل شده باشد. بیماریهای عفونی ومشکلات پوستی قبل ازعمل باید درمان شوند.

موهای مناطق مختلف بدن دارای تفاوت های ساختاری و اساسی با یکدیگرند؛ بنابراین نمی توان از موی هر ناحیه از بدن به جای موی سر استفاده کرد و بهترین مو برای کاشت در مناطق طاس سر، موی ناحیه مشخصی از پشت و اطراف سر است.

مراقبت های بعد از پیوند مو

پس انجام عمل میبایست تا چند روز از مصرف داروهایی كه سبب اختلال در روند انعقاد خون میشوند اجتناب نمود. این داروها شامل: آسپرین، بروفن، ایندومتاسین، دیكلوفناك، مفنامیك آسید، سلكسیب، سلكوكسیب، پیروكسیكام،ویتامینE و مولتی ویتامینها میباشند.

برای اكثر بیماران، پس از عمل آنتی بیوتیك جهت كاهش احتمال عفونتها تجویز میشود. پس از كاشت مو، سر پانسمان شده و بیمار پس از 48 تا 72 ساعت دوش می گیرد و دیگر احتیاج به پانسمانهای بعدی نخواهد بود.

بیمار میبایست به مدت 5 روز از فعالیتهای ورزشی و كارهای سنگین اجتناب نماید و به مدت 10 روز از شنا كردن خودداری كند.

كشیدن بخیه ها 10 روز پس از عمل انجام خواهد شد.

پس از عمل پیوند مو، نیازی به داروهای مكمل و تقویت كننده مو نیست ولی میتوان از ویتامین C جهت تسریع ترمیم، استفاده نمود.

2 تا 4 هفته پس از كاشت مو، موهای كاشته شده ریزش پیدا كرده و پس از دو تا سه ماه مجددا” شروع به رشد خواهند كرد كه این رشد مجدد معمولا با ایجاد خارش و جوشهای گذرا همراه است.

بهترین نتیجه معمولا پس از 6 تا 8 ماه و گاهی یكسال بعد مشهود خواهد بود.

بعضی از بیماران جهت ایجاد تراكم بیشتر نیازمند دو جلسه كاشت مو خواهند بود كه بهترین فاصله زمانی بین پیوندها 6ماه تا یكسال است.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مشاوره رایگانمشاوره رایگان