آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

پا درد در بارداری

download 72

بارداری ممکن است دردهایی حاد یا مبهم را در بدن‌تان، از سر تا پا ایجاد کند.

این پیشنهادات به شما کمک می ‌کند تا پا درد در دوران بارداری ناشی از فشار روی پاهای ‌تان را در هنگام بارداری کاهش دهید…

اگر احساس می‌کنید که نیاز دارید مدام در تختخواب غلت بزنید، تا احساس خارش، مورمور شدن و سوزش کف پا خود را آرام کنید، به احتمال قوی به سندرم پاهای خسته دچار شده‌اید. برخی محققان تخمین می‌زنند که تا 20 درصد از زنان حامله در آخرین ماه‌های حاملگی خود با این مشکل مواجه می‌شوند، در حالی که دیگران معتقدند این سندرم شیوع کم‌تری دارد.

معمولاً در زمان استراحت بیشتر با علائم این سندرم برخورد خواهید کرد، به خصوص دقیقاً پیش از زمان به خواب رفتن یا آنگاه که به مدت طولانی نشسته باشید، مثلاً وقتی که در سینما هستید و یا وقتی به مدت طولانی رانندگی کرده باشید. اغلب اوقات، این احساس را در پاهایتان خواهید داشت، ولی برخی زن‌ها در دست‌های خود نیز احساسی مشابه دارند.

تکان دادن مفاصل آرامشی سریع را در پی خواهد داشت، ولی متاسفانه تنها آرامشی موقت است. به محض اینکه بنشینید یا دراز بکشید این احساس بازخواهد گشت. پا درد شما حتی ممکن است شما را از خواب بیدار کنند.

اگر پا درد و ورم پا در بارداری شب‌های متوالی مزاحم خواب شما شوند، ممکن است با خستگی شدیدی مواجه شوید. اگر این ناراحتی شما در زمان حاملگی آغاز شده باشد، به احتمال زیاد دو تا چهار هفته پس از زایمان به کل ناپدید خواهد شد.

نظریه‌های متعددی در مورد علت ایجاد پا درد در زنان حامله وجود دارد. کمبود آهن، کمبود فولات (ویتامین ب)، تغییرات هورمونی، و تغییرات جریان خون همگی عوامل محتمل ایجاد این عارضه هستند.

علل

ممکن است پا درد در بارداری در اثر نرسیدن آهن کافی به سلول‌های مغزی زنان پدید آید. به نظر می‌رسد که برخی داروها، مثل آنتی‌هیستامین‌ها در داروهای مختلف سرماخوردگی و حساسیت، برای برخی افراد بدتر باشد. تقریباً نیمی از تمامی بیماران در خانواده خود سابقه این وضعیت را داشته‌اند.

درمان پا درد در بارداری

گرچه داروهایی برای درمان پا درد در بارداری وجود دارد، اغلب آنها برای دوران حاملگی توصیه نمی‌شوند. در مقابل، از ماما یا دکتر خود بپرسید که آیا می‌توانید از مکمل‌های آهن استفاده کنید یا نه. آهن برخی اوقات می‌تواند درد را درمان نماید، حتی در زنانی که به نظر نمی‌رسد دچار کمبود آهن باشند. کشیدن پاها، ماساژ، استفاده از کیسه‌های آب سرد و گرم، حمام آب ولرم یا خنک، یا انجام نرمش‌های آرام‌کننده برای بعضی زنان مفید واقع می‌شود. از کافئین و آنتی‌هیستامین دوری کنید، زیرا می‌توانند موجب بدتر شدن علائم پا درد در بارداری شوند.

در نهایت، از دراز کشیدن در تخت‌خواب برای کتاب‌خواندن یا تماشای تلوزیون پیش از خواب خودداری کنید، زیرا هرچه بیشتر ثابت دراز بکشید، پا درد در بارداری بدتر خواهد شد. در مقابل، تنها زمانی به تخت‌خواب بروید که واقعاً برای خواب آماده‌اید.

حرکات ورزشی

هر وقت که می ‌توانید با تکیه دادن به جایی، سنگینی وزن ‌تان را از روی  پاهای ‌تان بردارید. اما از چهارزانو نشستن که ممکن است گردش خون رحم را مختل کند، اجتناب کنید.

هنگامی که برای مدت زیادی نشسته ‌اید،‌ پاهای ‌تان را کش دهید.

کفش‌‌ های راحت ،استاندارد و محکم بپوشید که کاملا اندازه پای‌ تان باشد. اندازه کفش ‌تان ممکن است در حین بارداری تغییر کند.

اگر کف پای تان صاف است،‌ برای پیاده ‌روی یا ورزش روزانه یک جفت کفش ورزشی بخرید، چرا که از لحاظ جذب ضربه بهتر از سایر کفش ‌ها هستند.

از کفش ‌های پاشنه‌ بلند پرهیز کنید. کفش ‌های پاشنه کوتاه، مناسب هستند.

هنگامی که احساس گرفتگی پا در بارداری و در عضلات پشت ساق کردید، پاهای ‌تان را شل کنید. برای کمک به پیشگیری از گرفتگی ساق پا و پا درد ، عضلات ‌تان را به آرامی حرکت دهید، به این ترتیب که زانو‌های ‌تان را به چپ و راست بچرخانید تا این عضلات ورزش داده شوند.

برای مطالعه ” گرفتگی عضلات پا در حاملگی” کلیک کنید .

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان