آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

مشکلات بینایی

226

ضعف بینایی یکی دیگر از عوامل ایجاد حوادثی مانند زمین خوردن و تصادفات رانندگی است.

شایع ترین مشکلات بینایی

  • عادت کردن چشم ها به تاریکی: وقتی در شب وارد اتاقی می شویم که چراغ آن خاموش است، مدتی طول می¬کشد که چشم ما به تاریکی عادت کند تا بتوانیم اشیاء داخل اتاق را ببینیم کلید برق را پیدا کنیم. با افزایش سن، چشم ها دیرتر به تاریکی عادت می کنند. بنابراین هنگام وارد به اتاق تاریک یا هنگام بیرون رفتن در شب عجله نکنید و اول محیط را روشن کنید.
  • پیر چشمی: شاید برای شما هم پیش آمده است که نتوانید سوزن را نخ کنید و یا موقع خواندن روزنامه زود خسته یا دچار سردرد شوید. در حالی که تابلوها و چیزهایی را که دور هستند به راحتی می بینید. این حالت پیر چشمی است. مشکلات بینایی ناشی از پیر چشمی با افزایش سن به وجود می آید و اجسام نزدیک خوب دیده نمی شود.این مشکل به راحتی با مراجعه به پزشک و تهیه عینک مناسب بر طرف می شود.

نباید با کم توجهی به کاهش بینایی، خود را از مطالعه راحت انجام کارهای روزانه محروم نمایید.مطالعه و کارهای چشمی در نور کافی انجام دهید تا از خستگی و ابتلاء به برخی بیماری های چشم در امان بمانید.

  • آب مروارید: آب مروارید مشکل دیگری است که با افزایش سن ایجاد می شود. در این بیماری عدسی چشم، کم کم کدر می شود و نمی توان به راحتی دید. این بیماری با یک عمل جراحی کوچک و استفاده از عینک مناسب برطرف می شود.
  • عفونت های چشمی: چشم در مقابل آلودگی بسیار حساس است و یک تماس جزیی به عنوان مثال مالیدن چشم با دست آلوده می تواند موجب عفونت چشم شود. این عفونت با قرمزی، خارش،سوزش، آبریزش و جمع شدن ترشحات چرکی در گوشه چشم همراه است. اگر آن را درمان نکنیم مشکل بینایی پیدا خواهد شد. عفونت های چشم با رعایت بهداشت و درمان دارویی با تجویز پزشک بهبود می یابد.

رعایت بهداشت و تمیزی چشم ها بسیار مهم است. تماس دست آلوده با چشم را ساده و کم اهمیت تلقی نکنید.

مصرف سبزی و میوه های حاوی ویتامینA مثل هویج، گوجه فرنگی و نارنگی برای چشم و پیشگیری از مشکلات بینایی مفید است.

توجه:

  • در صورت بروز هر نوع ناراحتی در دیدن، مثل تار شدن دید، دیدن جرقه های نورانی، کج و معوج دیدن خطوط صاف، درد و قرمزی چشم ها و…. به پزشک مراجعه کنید.
  • حتی اگر مشکلی ندارید معاینات دوره ای چشم پزشکی را انجام دهید. این معاینات به تشخیص به موقع و پیشگیری از بسیاری مشکلات بینایی کمک می کند. به عنوان مثال در بیماری آب سیاه، ممکن است مشکل دید وجود نداشته باشد و فقط با معاینه توسط چشم پزشک، تشخیص داده شود.
  •  در هوای آفتابی برای محافظت از چشم ها از عینک آفتابی استفاده کنید.
  • اگر چشم شما به سرما حساس است و دچار آب ریزش از چشم می شوید، هنگام خروج از منزل در هوای سرد عینک بزنید. محافظت در مقابل سرما آبریزش چشم را کاهش می دهد.
  • در صورت ورود گرد و غبار به چشم، چای تازه دم تنها محلول خانگی است که می توانید برای شستشوی چشم از آن استفاده کنید. البته به شرطی که فنجان و دست های شما کاملاً تمیز باشد. اگر پس از شستشو احساس کردید که چیزی در چشم باقی مانده است، از دست کاری چشم خودداری کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر برای درمان مشکلات بینایی به علت عفونت های چشمی، قطره یا پماد چشمی برای شما تجویز شده است این نکات را به یاد داشته باشید:
  • قبل از باز کردن در قطره چشمی یا پماد چشمی، دست های خود را با آب و صابون بشویید. اگر فرد دیگری برای شما قطره را می چکاند، از او بخواهید که دست هایش را آب و صابون بشوید. بعد از باز کردن در قطره یا پماد، آن طوری روی زمین بگذارید که لبه آن با زمین تماس نداشته باشد.
  • دقت کنید که نوک قطره یا لوله پماد با چشم تماس پیدا نکند.
  • قطره و پمادهای چشمی را سر ساعت مصرف کنید تا عفونت درمان شود.
  •  هر قطره یا پماد چشمی مخصوص یک نفر است. از قطره و پماد چشمی فرد دیگر به هیچ وجه جهت درمان مشکلات بینایی خود استفاده نکنید.
  • از نگهداری طولانی مدت قطره ها و پمادهای چشمی و استفاده مجدد از آنها خودداری کنید.

برای کنترل فشار خون و قند خون به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا عدم تشخیص و درمان به موقع آنها می تواند عوراض چشمی شدیدی را به وجود بیاورد.
سیگار کشیدن موجب می شود زودتر به آب مروارید مبتلا شویم.

مقالات مرتبط

شکستگی ساکروم

 شکستگی ساکروم در ناحیه لگن یکی از شدیدترین شکستگی های سیستم اسکلت بدن و یکی از آسیب های مهم لگن

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان