آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علل و عوامل سیاتیک

سیاتیک، نام طولانی‌ترین عصب داخل بدن شماست که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد و در طول مسیر خود به شاخه ‌های متعددی تقسیم می‌شود. هر گونه فشار بر روی عصب سیاتیک می‌تواند باعث ایجاد درد در تمام طول عصب شود. این درد به‌طور تدریجی شروع شده و با گذشت زمان افزایش می‌یابد و در هنگام نشستن، برخاستن، عطسه و یا سرفه‌کردن نیز بدتر می‌شود.درد سیاتیک می تواند از یک درد خفیف گرفته تا ناتوانی و از کارافتادگی کامل متغیر باشد. احساس خارش، سوزش، بی‌حسی و ضعف عضلانی نیز وجود دارد.

علل ایجاد درد سیاتیک:

– فتق دیسک ‌بین‌ مهر‌ه‌ای یا بیرون‌زدگی دیسک بین ‌مهره‌ای؛دیسک‌های بین مهره‌ای، صفحاتی از جنس غضروف هستند که مهره‌ها را از هم جدا می‌کنند. دیسک‌های سالم، ستون مهره‌ها را انعطاف‌پذیر نگه‌ داشته و مهره‌ها به‌راحتی بر روی هم می لغزند. با افزایش سن، این دیسک‌ها شروع به تحلیل رفتن می‌کنند و خشک می شوند. این مسئله موجب بیرون رانده‌ شدن دیسک از محل خود (فتق) و فشار بر روی ریشه عصبی سیاتیک می‌شود.

– تنگی ستون مهره‌ها در قسمت کمر

– نشانگان پیریفورمیس؛اسپاسم عضله ای که در نزدیکی عصب سیاتیک قرار دارد، باعث فشار بر عصب سیاتیک می‌شود.

– تومورهای نخاعی
– تومورهای عصب سیاتیک
– تصادفات رانندگی و یا ضربه دیدن ستون مهره‌ها؛ استراحت به مدت یک تا چند روز سبب بهبودی نسبی بیماری می‌شود. ولی استراحت به مدت طولانی، علائم را بدتر خواهد کرد

عوامل درد سیاتیک:

– سن؛تحلیل دیسک‌‌های ‌بین مهره‌ای کمری از سن ۳۰ سالگی شروع می‌شود. تنگی‌های ستون مهره‌ای، افراد را در سنین بالاتر از ۵۰ سال درگیر می‌کنند.

– شغل؛افرادی که شغلشان نیاز به چرخش مکرر کمر دارد، آنهایی که بارهای سنگین حمل می‌کنند و کسانی که به‌مدت طولانی رانندگی می‌کنند.

– فعالیت‌های بدنی؛افرادی که برای مد‌ت طولانی می‌نشینند و کم ‌فعالیت هستند.

– عوامل ژنتیکی؛دانشمندان دو ژن را شناسایی کرده‌اند که وجود آنها باعث ابتلا به بیماری سیاتیک می شود.

– بیماری دیابت؛به‌دلیل آسیب و تخریب اعصاب بدن.

درمان بیماری سیاتیک در کلینیک امید انجام می شود.

بیماری سیاتیک

مراقبت از عصب سیاتیک و درمان با طب سوزنی

 

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان