آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علت و پیشگیری از سیاتیک

images?q=tbn:ANd9GcS7QBzQbxjm GpCVacjn ksBJuinMTL4rQoKEPV2tNXHQUtl3FPCQ

علت سیاتیک

سیاتیک بیشتر در سنین ۵۰-۳۰ سالگی بوجود می آید و علت عمده آن پاره شدن دیسک بین مهره ای است. بدنبال وارد شدن فشار بیش از حد به ستون مهره، قسمت حلقوی محیطی دیسک ( آنولوس فیبروزوس) پاره شده و قسمت مرکزی ( نوکلئوس پولپوزوس) از بین شکاف پارگی به بیرون راه پیدا می کند. این قسمت بیرون زده را هرنی یا فتق می گویند.

مهمترین مشکلی که در فتق دیسک بوجود می آید اینست که قسمت بیرون زده به  ریشه های عصبی که در حال بیرون آمدن از نخاع و مهره هستند فشار وارد می کند. همچنین تماس مواد شیمیایی تشکیل دهنده قسمت ژلاتینی دیسک با ریشه های عصبی موجب تحریک و التهاب آنها می شود. این فشار و التهاب عصب موجب بروز علائم سیاتیک می گردد. در ستون مهره کمری این تغییرات بیشتر در دیسک بین مهره های ۳ و ۴ و دیسک بین مهره های ۴ و ۵ ایجاد می شود.

هرنی یا فتق دیسک معمولاً بعد از فعالیت هایی مانند بلند کردن یا هل دادن جسم سنگین یا خم شدن یا چرخیدن ناگهانی بوجود می آید. بطور متوسط از هر ۵۰ نفر یک نفر در طول عمرش دچار هرنی دیسک می شود و از این تعداد در ۲۵-۱۰ درصد آنها علائم بیماری ممکن است بیش از شش ماه ادامه یابد.

پیشگیری از سیاتیک

اگر اضافه وزن دارید وزن خود را متعادل کنید.

با کمک ورزش‌ های مناسب می ‌توانید عضلات شکم و کمر خود را تقویت کنید.

اشیای سنگین را بسرعت و با یک حرکت سریع و ناگهانی از روی زمین بلند نکنید.

وضعیت بدنی مناسبی داشته باشید. آگاهی از این‌که چگونه درست بایستید و نیز آشنایی با صحیح بلند کردن اجسام سنگین، تاثیر زیادی در حفظ و نگهداری کمر شما دارد.

کفش مناسب بپوشید. بهترین کفش برای پیشگیری از کمردرد، کفش‌ هایی با پاشنه ۳ـ۲ سانتیمتر است. کفش ‌های پاشنه‌ دار یا تخت هر کدام به نحوی موجب کمردرد می ‌شود.

  درست بخوابید. روش صحیح درست خوابیدن می ‌تواند درد سیاتیک و کمر را کاهش دهد. به عنوان مثال اگر به پهلو می ‌خوابید پاهای خود را ۱۰ تا۲۰ درجه خم کنید و بین دو زانو بالش کوچکی قرار دهید یا اگر به صورت طاق باز می‌ خوابید زیر زانوی خود بالشی بگذارید تا پاهای شما خم نگه داشته شود.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان