علایم دیسک گردن
از مهم ترین علایم زودرس بیماری این است که بیمار نمی تواند حرکات ظریفی را که قبلا با دست انجام می داده است، انجام بدهد، به عنوان مثال دستخط خوب بیمار حالا ناخوانا شده یا در بستن دکمه های لباس ناتوان شده است .
گاهی بیمار به هنگام راه رفتن تلوتلو می خورد یا کاری را که قبلا با دست چپ خوب انجام می داده است، حالا نمی تواند به همان خوبی انجام بدهد. پزشک متخصص در ابتدا با معاینه بالینی و گرفتن شرح حال بیمار عارضه را تشخیص می دهد و برای تایید تشخیص می تواند رادیوگرافی، ام آر آی یا سی تی اسکن را تجویز کند.
نکته این جاست که تشخیص اصلی بررسی های پاراکلینیکی نیست بلکه معاینه بالینی و شرح حال بیمار اهمیت بالایی دارد.
درد گردن، سوزش بین دو کتف و احساس کاهش قدرت دستها را از علائم دیسک گردن است. کاربران کامپیوتر و افرادی با مشاغلی که سرشان در یک وضعیت قرار دارد با انجام ورزشهای ایزومتریک گردن از بروز دیسک گردن جلوگیری کنند.
دارو درمانی دیسک گردن
ﺑﺮای ﻣﻮارد ﺧﻔﯿﻒ ﻣﯽﺗﻮان از اﺳﺘﺎﻣﯿﻨﻮﻓﻦ ﯾﺎ اﯾﺒﻮﭘﺮوﻓﻦ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﺮد.
امکان دارد داروهای زﯾﺮ نیز ﺗﺠﻮﯾﺰ ﺷﻮﻧﺪ:
ـ داروهای ﺿﺪدرد ﻗﻮیﺗﺮ
ـ شل کننده های ﻋﻀﻼﻧﯽ، ﻣﺜﻞ دﯾﺎزﭘﺎم ﯾﺎ ﻣﺘﻮﮐﺎرﺑﺎﻣﻮل (رﺑﺎﮐﺴﯿﻦ)
ـ داروهای التهابی غیراستروییدی ﺑﺮای کاهش التهاب اﻃﺮاف ﭘﺎرﮔﯽ دﯾﺴﮏ
ـ مسهل ها ﯾﺎ نرم کننده های ﻣﺪﻓﻮع ﺑﺮای ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی از ﯾﺒﻮﺳﺖ
درمان دیسک گردن
درمان دیسک گردن به دو تکنیک عمل جراحی از جلو و پشت گردن صورت می گیرد که معمولا براساس وضعیت دیسک و تجربه توسط پزشک جراح انجام میشود.
کاربران کامپیوتر، حسابداران، خیاطان و آرایشگران و افراد که امور دفتری دارند را افراد مستعد به دیسک های گردن هستند و از آنجا که دیسک های گردن در این افراد شایعتر است لذا این افراد باید ورزش های گردن بویژه ورزش های ایزومتریک به طور مرتب و روزانه انجام دهند تا عضلات گردن و شانه آن ها تقویت شوند و از بروزدیسک گردن جلوگیری شود.