آرنج مفصلي است كه اجازه بلند كردن و پايين آوردن اشياء و چرخش به داخل و خارج دست را ميسر مي كند.
درد آرنج در اثر علل تاندوني عضلاني و يا استخواني ايجا د مي شود. معمولا شدت درد زياد نيست ولي اهميت زيادي دارد.
انواع درد آرنج
یکی از شایعترین علل درد آرنج، التهاب تاندون در قسمت بیرونی است که به نام سندروم آرنج تنیس بازان شناخته میشود. این سندروم ناشی از فشار ناگهانی یا تدریجی بر روی آرنج است. درد در ناحیه داخلی آرنج نیز رایج است و اغلب به دلیل فشار بر روی عصب رادیال دست ایجاد میشود. همچنین درد ممکن است ناشی از درزگی استخوان یا کشیدگی عضلات باشد. بورسیت و آرتروز نیز از عواملی هستند که درد آرنج را ایجاد میکنند.
بیشتر موارد درد آرنج ناشی از آسیبهای ناشی از استفاده زیاد از آرنج، فعالیتهای ورزشی، تفریحی و شغلی است. حرکات تکراری دست، مچ دست یا بازو میتوانند باعث درد آرنج شوند. همچنین آرتریت و التهاب مفاصل میتوانند عامل دیگری برای درد آرنج باشند، اما مفصل آرنج کمتر از سایر مفاصل به فرسایش و آرتروز افتادگی میشود. تشخیص علت درد آرنج بسیار مهم است تا درمان مناسب انجام شود.
در صورتی که درد در قسمت بیرونی آرنج دیده شود، به آن بیماری آرنج تنیس بازان گفته میشود و اگر درد در قسمت داخلی آرنج بروز کند، به آن بیماری آرنج گلف بازان اطلاق میشود.
روش های درمان درد آرنج
استراحت دادن به آرنج
کاهش فشار روی آرنج و اصلاح نحوه کار بخصوص محافظت از آرنج در هنگام کار با رایانه
حمل نکردن اشیائ سنگین
عدم حمل اشیائ سبک به مدت طولانی
استفاده از یخ
درمان دردآرنج
استفاده از اسپلینت مخصوص
درمان درد آرنج
طب سوزنی
فیزیوتراپی
ورزش درمانی
ماساژ
لیزر
تزریق در ناحیه آرنج با کورتیکو استیروییدها و یا تزریق بوتوکس می تواند کمک کننده باشد.
درمان درد آرنج به روش طب سوزنی
طب سوزنی، یک شاخه از طب سنتی چین است که به راحتی میتواند درد آرنج را کنترل کند. باید یادآور شد که نبود پدیده التهابی آرنج از دلایل درد در این قسمت است و به همین دلیل از طب سوزنی برای ایجاد التهاب کمک گرفته میشود تا پدیده التهابی فعال شود و خودبخود ترمیم فعال شود.
معمولاً برای کنترل درد سریعتر، از طب سوزنی گوش استفاده میشود. افرادی که همکاری خوبی داشته و بیماری زمینهای مانند دیابت، کم خونی و غیره ندارند، میتوانند در تعداد 5-6 جلسه کاملاً بهبود یابند. البته درد آرنج ممکن است منشأ گردنی نیز داشته باشد که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
منبع: دکتر مغاری متخصص طب سوزنی