فهرست مطالب
- 1 آناتومی
- 2 اهداف درمان شکستگی
- 3 انواع وعلائم شکستگی استخوان
- 4
- 5 علل
- 6 شکستگی مچ پا
- 7
- 8 درمان شکستگی های کف پا
- 9 علائم
- 10 درمان شکستگی استرسی استخوان پاشنه پا
- 11
- 12 درمان شکستگی انگشتان پا
- 13 تشخیص
- 14 مطالب مرتبط با شكستگي
- 15 همه چیز درباره شکستگی استخوان ها
- 16 روشهای مختلف درمان شکستگی
- 17 راههای ترمیم شکستگی استخوان
- 18 شکستگی ها وعلل و درمان
آناتومی
کف پا از پنج استخوان به شکل مداد تشکیل شده است، که درست پشت سر انگشتان پا قرار دارند. این استخوانها به ترتیب در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و در جلو با استخوانهای انگشتان پا و در عقب با استخوانهای زیر مچ پا مفصل میشوند. در هنگام بعضی فعالیتها مانند جهیدن به زمین یا چرخاندن مچ پا، به این استخوانها نیروهای زیادی وارد میشود.
وقتی این نیروها از حد تحمل استخوان بیشتر باشند، شکستگی ایجاد میشود. در بین متاتارسها، پنجمین آنها بیشتر از بقیه دچار شکستگی میشود و بعد از آن شکستگی در متاتارسهای اول و دوم شایعتر از سوم و چهارم است. بسیاری از شکستگیهای متاتارس همراه با شکستگیها یا پیچ خوردگیهای مچ پا یا اندام تحتانی همراهند. شکستگیهای متاتارس از لحاظ محل، شدت و بسیاری از مشخصههای دیگر با یکدیگر متفاوت هستند.
اهداف درمان شکستگی
انواع وعلائم شکستگی استخوان
علل
شکستگی متاتارس میتواند به دلیل عوامل مختلفی ایجاد شود، از جمله پیچش شدید مچ پا به داخل و وارد شدن نیروهای وزن به پنج پا. همچنین، فرود نامناسب بخصوص روی یک سطح ناهموار میتواند باعث شکستگی شود، به عنوان مثال وقتی که فرد بعد از پریدن روی زمین فرود میآید. همچنین، ضربه مستقیم مانند افتادن یک شی سنگین نیز میتواند منجر به شکستگی شود.
در ورزشهایی مانند دویدن و پریدن، به ویژه در ورزشهایی که جهت حرکت مرتباً تغییر میکند مانند فوتبال، بسکتبال و والیبال، احتمال شکستگی متاتارس بالا است. یک نوع خاص از شکستگی متاتارس به نام شکستگی استرسی وجود دارد که در آن شکستگی نه به دلیل یک ضربه واحد شدید بوجود میآید، بلکه ناشی از ضربات متوسط و مکرر است. شکستگیهای استرسی معمولاً در افرادی که زیاد راه میروند، مانند سربازان یا ورزشکارانی که فعالیت ورزشی زیادی دارند، رخ میدهد و بیشتر در متاتارسهای دوم و سوم پا ایجاد میشود.
شکستگی مچ پا
درمان شکستگی های کف پا
علائم
- احساس درد شدید و ناگهانی به هنگام دریافت ضربه اولیه
- گاهی اوقات بیمار ممکن است صدای شکسته شدن استخوان را احساس کند
- لنگش یا ناتوانی در راه رفتن به دلیل درد شدید
- تورم و خونریزی در محل شکستگی متاتارس
- فشار دادن به محل شکستگی با دست باعث افزایش شدید درد میشود
- تغییر شکل محل مصدوم
درمان شکستگی استرسی استخوان پاشنه پا
درمان شکستگی انگشتان پا
تشخیص
پزشک معالج بعد از معاینه بیمار معمولا از رادیوگرافی ساده برای تایید تشخیص شکستگی متاتارس استفاده می کند. بندرت برای بررسی بیشتر محل شکسته شده نیاز به استفاده از سی تی اسکن پیدا میشود.