آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

شکستگی سر استخوان رادیوس

در منطقه آرنج، قسمت پایینی استخوان بازو با دو استخوان که ساعد را تشکیل می‌دهند مفصل می‌شود. این دو استخوان به نام‌های رادیوس (زند بالایی) و اولنا (زند پایینی) شناخته می‌شوند. استخوان رادیوس در قسمت بالایی خود به شکل یک استوانه کم ارتفاع یا یک دیسک است که به آن سر استخوان رادیوس می‌گویند. سطح بالایی این دیسک مقعر است و با سطح محدب کندیل لترال بازو مفصل می‌شود. فوراً زیر سر رادیوس، گردن استخوان رادیوس نامیده می‌شود.

علل

شکستگی سر استخوان رادیوس یکی از شکستگی های شایع جوانان است. مکانیسم ایجاد شکستگي زمین خوردن در حالتی است که شخص دست را حائل قرار می دهد. با برخورد کف دست به زمین نیروی زیادی از طریق ساعد به سمت بالا وارد شده و سر استخوان رادیوس را محکم به کندیل خارجی استخوان بازو میکوبد و بدین وسیله موجب شکسته شدن سر رادیوس میشود.

aaaaaaaaaaaa

گاهی اوقات شکستگی سر استخوان به شکل یک شکاف عمودی در سر استخوان رخ می‌دهد. این شکستگی ممکن است به صورت یک قاچ کیک کنده و جابجا شده باشد یا حتی استخوان به طور کامل خرد شده و به چندین تکه تبدیل شود. در صورت شکستگی شدید، غضروف سر رادیوس و کاپیتولوم نیز ممکن است آسیب ببینند.

علائم

در صورت شکستگی سر استخوان رادیوس، بیمار از درد در قسمت خارجی مفصل آرنج شکایت می‌کند. حرکات آرنج، به ویژه حرکات چرخشی، دردناک است و فشار با انگشت به سر رادیوس می‌تواند باعث افزایش درد شود. تورم قابل توجهی در ناحیه آرنج وجود ندارد و ممکن است چرخش ساعد دچار محدودیت و گیر شود.

تشخیص

تشخیص نهایی با استفاده از رادیوگرافی ساده قابل انجام است. با این حال، ممکن است نیاز باشد تا از جهات خاصی از مفصل آرنج رادیوگرافی انجام شود تا خط شکستگی به خوبی قابل مشاهده باشد.

vvvvvvvvvvv

برای مطالعه ی مقاله ی بیشتر درباره ی “شکستی استخوان“بر روی لینک های زیر کلیک کنید

اهداف درمان شکستگی

انواع وعلائم شکستگی استخوان

همه چیز درباره شکستگی استخوان ها

روشهای مختلف درمان شکستگی

راه‌های ترمیم شکستگی استخوان

شکستگی ها وعلل و درمان

مقالات مرتبط

طب سوزنی

یکی از شاخه های طب سنتی ، طب سوزنی است.سالیان زیادی است که این روش مورد استفاده قرار می گیرد و

مطالعه »

یبوست در کودکان

وقتی صحبت از میزان دفع كودكان درمیان است. هیچ برنامه یا مقدار “نرمالی” وجود ندارد – تنها می‌توان گفت چه

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان