آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

شکستگی استخوان ترقوه(کلاویکول)

شکستگی استخوان ترقوه یا کلاویکول در ناحیه شانه جزو شکستگی های شایع بخصوص در بچه ها و ورزشکاران است.

آناتومی

استخوان ترقوه یا کلاویکل قسمتی از شانه است . استخوان ترقوه یا کلاویل مانند استخوان کتف کمک میکند تا اندام فوقانی به تنه اتصال پیدا کند. استخوان ترقوه یا کلاویکل تنها ارتباط استخوانی اندام فوقانی با تنه است.استخوان ترقوه یا کلاویکل یک استخوان بلند است که در طول خود دو قوس دارد و به شکل حرف S البته با انحنای کمتر است. استخوان ترقوه یا کلاویکول از طرف داخل در مجاورت استخوان جناغ قرار گرفته و مفصل استرنوکلاویکولر را درست میکند و در طرف خارج در کنار زائده آکرومیون از استخوان کتف مفصل آکرومیوکلاویکولر  را بوجود میاورد.
از زیر استخوان ترقوه یا کلاویکول عروق و اعصاب مهمی عبور میکنند ولی خوشبختانه این عروق و اعصاب در حین شکستگی استخوان ترقوه یا کلاویکول بندرت آسیب میبینند. شکستگی استخوان ترقوه معمولا در قسمت وسطی آن اتفاق میفتد.

علل شکستگی استخوان ترقوه(کلاویکل)

مهمترین مکانیسم های ایجاد شکستگی ترقوه یا کلاویکل عبارتند از :

– کلاویکول در حین زایمان

بعضی از نوزادان در حین زایمان مشکل دچار شکستگی استخوان ترقوه میشوند. در حین عبور نوزاد از کانال زایمانی فشارهای زیادی که به شانه وی وارد میشود ممکن است آنقدر زیاد باشد که موجب شکسته شدن استخوان ترقوه شود.

– ضربه مستقیم

استخوان ترقوه تا سن بیست سالگی کاملا سفت و محکم نمیشود و تا این سن بر اثر ضربات مستقیم به راحتی دچار شکستکی میشود. این ضربات مستقیم میتوانند بطور مثال بدنبال اصابت چوبدستی به استخوان ایجاد شوند.

– ضربه غیر مستقیم

ضربه غیر مستقیم به استخوان ترقوه یا کلاویکل معمولا در حین ورزش و به علت زمین خوردن ایجاد میشود. در حین زمین خوردن فرد بطور غیر ارادی دست خود را بصورت کشیده به جلو میاورد و معمولا اولین جایی که به زمین برخورد میکند کف دست است. نیروی برخورد به زمین از کف دست به آرنج و بعد به شانه اعمال شده و میتواند موجب شکستگی استخوان ترقوه یا کلاویکل شود. گاهی اوقات هم شکستگی کتف و ترقوه بر اثر افتادن بر روی شانه ایجاد میشود.

برای مطالعه درمان شکستگی استخوان ترقوه کلیک کنید.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان