آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

سفید کردن دندان با جرمگیری

Fotolia_55072723_Subscription_XXL-1

رنگ طبیعی دندان های افراد مختلف، با هم تفاوت دارد. اگر از رنگ دندان خود راضی نیستید، نخست سعی کنید به خاطر بیاورید که آیا دندان های شما از ابتدا (زمانی که به یاد می آورید) همین رنگی بوده است یا این که بعد ها به مرور رنگ آن تغییر کرده.
استفاده از مواد رنگی مانند چای و قهوه، و سیگار کشیدن باعث ایجاد رنگ روی دندان می شود. برای کاهش این عارضه، می بایست از مسواک و خمیر دندان به طور منظم استفاده کرد. در صورتی که رنگ تشکیل شده روی دندان با مسواک از بین نمی رود، دندانپزشک با بروساژ می تواند آن را اصلاح کند.
توجه کنید که جرم دندان که به شکل توده های زرد یا قهوه ای رنگ بر روی دندان و به ویژه در شیارهای محل التقای لثه و دندان تشکیل می شود،با رنگ (Stain) تفاوت دارد.جرم دندان به وسیله جرم گیری برداشته می شود.

روش‌های درخشان کردن دندان کدامند؟

باید توجه داشته باشید که تمام روش‌های سفید کردن دندان در خانه یا در مطب مختص دندان‌‌های سالم، بدون پوسیدگی یا ورم لثه هستند. پروکسید هیدروژن بعضا تا حدودی دندان‌ها را به طور موقت در مقابل هوا و سرما حساس می‌کند. ضمناً توصیه می‌شود که قبل از سفید کردن دندان‌ها، جرم گیری هم انجام دهید.

آیا جرم گیری به دندان صدمه می‌زند؟

خیر، جرم دندان علاوه بر اینکه برای لثه و بافتهای نگهدارنده دندان مضر می‌باشد محلی نیز برای تجمع و تکثیر میکروبهای پوسیدگی‌زا است. با عمل جرم گیری تعداد این میکروبها در دهان به مراتب کمتر می‌شود. با برداشته شدن جرم، بیمار ممکن است با زبانش حس کند که دندانش خالی شده است. این احساس همراه با مقداری حساسیت به سرما یا گرما (بعد از جرم گیری) این تصور غلط را تقویت نموده است که شاید دندانهایش در حین جرم گیری تراش خورده باشند، در صورتی که مکانیزم دستگاه جرم گیری لرزشی بوده و قادر به تراش نمی‌باشد.

علت حساسیت دندان به سرما بعد از جرم گیری چیست؟

دندان دارای حس بوده و در ناحیه طوق بسیار حساستر می‌باشد. وجود جرم بر طوق دندان به علت ضخامتی که دارد به عنوان یک عایق حرارتی عمل می‌کند و یا به عبارت دیگر جلوی حس دندان را می‌گیرد. با برداشته شدن آن بدیهی است که دندان بهتر متوجه تغییرات حرارتی می‌گردد، ضمناً بر اثر وجود جرم لثه پرخون و متورم شده و با عمل جرم گیری التهاب آن فروکش می‌کند لذا مقدار بیشتری از دندان نسبت به حالتی که قبلاً آماس لثه وجود داشته در دهان دیده می‌شود و این خود باعث احساس بیشتر تغییرات حرارتی می‌گردد. حساس شدن به سرما را می‌توان به احساسی که بدن انسان بعد از استحمام دارد، تشبیه نمود. حساسیت به سرما همیشه و غالباً بوجود نیامده و در صورت ایجاد، گذرا و موقتی بوده و جای هیچگونه نگرانی ندارد.

آیا دندان بعد از جرم گیری لق می‌شود؟

خیر، با تجمع تدریجی جرم بر دندان، لثه و به دنبال آن مقداری از استخوان نگهدارنده دندان تحلیل می‌رود. در حقیقت دندان به این دلیل قبلاً لق شده ولی به علت انباشتگی و یکپارچگی جرم و چسبیده شدن دندانها به هم توسط آن، این حالت درک نشده و یا برداشته شدن جرم کشف می‌گردد و بیمار آن را منتسب به عمل جرم گیری می‌داند. یک ضرب المثل می‌گوید « جلوی ضرر را از هرکجا بگیری، منفعت است». لق شدن دندان منوط به تحلیل استخوان و انساج نگهدارنده دندان در اثر جرم و پلاک میکروبی است و در همه موارد بخصوص در مراحل اولیه بیماریهای لثه و بافتهای اطراف دندان دیده نمی‌شود.

چه زمانی بایستی جرم گیری نمود ؟

زمانی که جرم ایجاد شد ، بهتر است هر چه زودتر ، قبل از بروز مشکلات ناشی از عدم جرم گیری مثل تحلیل لثه و استخوان و متعاقب آن پدیدار شدن قسمتی از ریشه دندان ها در دهان، جرم گیری نماییم. جرم نه ‌تنها بافت لثه را از بین می ‌برد، بلکه موجب پوسیدگی دندان نیز می‌ شود. بایستی به این نکته توجه نماییم که پس از پیدا شدن ریشه دندان در دهان به علت زبر بودن سطح ریشه دندان در مقایسه با مینای تاج دندان به جهت تفاوت در ساختمان این دو با یکدیگر، تمیز کردن ریشه بسیار سخت تر از تاج دندان بوده و امکان ایجاد جرم بیشتر خواهد بود.
استفاده از خمیردندان ‌هایی كه به ضد جرم یا سفید کننده معروف هستند اگرچه در كوتاه‌ مدت ممكن است رنگ دندان ‌ها را سفید نماید ، اما به علت وجود مواد ساینده در آن ها ، روی مینای دندان ‌ها خراش ایجاد كرده و با از بین بردن لایه صیقلی مینای روی دندان ، علاوه بر حساس شدن دندان ها به آب سرد و گرم ، زمینه را جهت رسوب املاح بزاق ، تجمع میكروب ‌ها ، تشكیل پلاك و متعاقب آن تشکیل جرم و نیز ایجاد پوسیدگی فراهم می‌ كند.
رعایت بهداشت دهان و دندان‌ ها ، استفاده منظم از مسواک و نخ دندان ، نقش بسیار مهمی در عدم ایجاد جرم ایفا می ‌كند. در ضمن در دوره های منظم بایستی جهت معاینه دندان ها و لثه به دندانپزشک مراجعه نمود .

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

 

مشاوره رایگانمشاوره رایگان