روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی یا Rheumatoid arthritis یک بیماری است که موجب التهاب، درد و تورم مفاصل بدن میشود. این بیماری معمولا مزمن بوده و در دراز مدت میتواند موجب تخریب مفصل شود. روماتیسم مفصلی میتواند زمینه خانوادگی داشته باشد. علائم روماتیسم مفصلی ممکن است به طور متناوب ظاهرشده و از بین بروند. یک دورهی فعالیت شدید بیماری (افزایش التهاب و علائم دیگر) با نام “شعله” شناخته میشود. این شعله ممکن است چند روز یا چند ماه ماندگار باشد.
درمان روماتیسم مفصلی
منظور از درمان روماتیسم مفصلی، کاهش درد و ورم، کاهش یا توقف تخریب مفاصل و در مجموع بهتر کردن کیفیت زندگی فرد است.
روشهای درمانی مورد استفاده در بیماری روماتیسم شامل تغییر در شیوه زندگی، استفاده از داروها، جراحی، روشهای درمانی جایگزین یا تکمیلی نظیر فیزیوتراپی، کاردرمانی، وسایل کمککننده به مفصل و وسایل کمک حرکتی میباشند.
داروهای ضدالتهابی مانند انواع کورتون ها، داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی و داروهای غیراستروئیدی برای درمان روماتیسم استفاده میشوند.
رژیم غذایی در آرتریت روماتوئید
آرتریت یعنی شخص ، دارای مفاصل دردناک و متورم است . چربی که شما مصرف می کنید، در بدن تبدیل به یکسری مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندین می شود. پروستاگلاندین ها انواع مختلفی دارند و هر کدام در بدن ، عمل مخصوص به خود را انجام می دهند. بعضی از انواع پروستاگلاندین ، باعث التهاب مفاصل می شود که علائم این التهاب شامل قرمزشدن، تورم، خارش و درد است که وضعیت آرتریت را بدتر می کنند .انواع دیگر پروستاگلاندین ، باعث پیشگیری و درمان التهاب می شوند.
اسیدهای چرب اُمگا- ۳ که درماهی ودانه های خوراکی مثل بذرِ کتان، گندم و لوبیای سویا وجود دارد ، التهاب مفاصل را کاهش می دهند. اسیدهای چرب تک اشباعی (MUFA) نیز مانند اسیدهای چرب عمل می کنند که در بیشتر سبزیجات و روغن زیتون یافت می شوند.