دیسك غضروفی است كه بین دو مهره قرار گرفته است و همچون فنری از فشار مهره بالایی كمر به مهره پایینی جلوگیری به عمل میآورد، اما زمانی دچار دیسك كمر میشویم كه به دلیل ورزش سنگین، چاقی، تصادفات، موارد مادرزادی، جابهجایی مهرهها، آرتروز و بالابودن سن، دیسك دچار ضایعه شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهد و محتویات داخل آن بیرون میزند.
ورزشهای کششی دیسک کمر:
این ورزشها از وارد شدن نیروی زیاد و غیر طبیعی بر مفاصل و مهره های کمر جلوگیری کرده، احتمال آسیب را به حداقل میرسانند.
از دیگر فواید این ورزشها برای دیسک کمر میتوان به افزایش قابلیت عضلات برای انجام فعالیتهایشان اشاره کرد. به همین دلیل پیشنهاد میشود قبل و پس از انجام هر کار عضلانی مهم و سنگین این حرکات و ورزشها انجام پذیرند تا ریسک آسیب عضلانی نیز کاهش یابد.
وقتی اینگونه حرکات را انجام میدهید سعی کنید تا حد امکان عضلات مربوطه را بکشید. تا ده ثانیه در همان حالت نگه دارید، و سپس به آرامی به حالت معمولی برگردید. هر حرکت باید به آرامی انجام پذیرد و از حرکات پرتابی یا شدید جداَ خودداری کنید چون نه تنها نقش مفیدی ندارند بلکه برعکس موجب آسیب عضلات و مفاصل شما خواهند شد.
درمان دیسک کمرباورزشهای هوازی:
ورزشهای هوازی اثرات مثبتی بر عضلات مختلف حتی قلب میگذارند عملکرد قلب و ریه با این ورزشها بهبود مییابد و اکسیژنرسانی به بدن تقویت میشود.
از جمله فواید دیگر ورزشهای هوازی میتوان به افزایش سطح انرژی بدن، بالا رفتن خلق و خو، بهبود عادات خواب و بیداری و کاهش فشار خون اشاره کرد. کالریهای اضافی با ورزشهای هوازی میسوزند، متابولیسم بهبود مییابد، و وزن بدن تنظیم میشود.
از جمله ورزشهای هوازی که برای دیسک کمر توصیه می شود؛ میتوان به راه رفتن تند، دوچرخه سواری، شنا، پیاده روی اشاره کرد هنگامی میتوان بیشترین استفاده از ورزشهای هوازی را انتظار داشت که بین یک ربع تا یک ساعت ادامه داشته باشند و حداقل سه تا چهار بار در هفته انجام شوند.