آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

دیسک کمر و بارداری

در رابطه با بارداری در خانم‌هایی که مبتلا به دیسک کمر هستند، برای بسیاری از این خانم ها این سؤال پیش می‌آید که آیا بارداری برای آن‌ها خطری در پی خواهد داشت یا خیر؟ البته این افراد برای باردار شدن مشکلی نخواهند داشت. در صورتی که در تمام مدت به وضعیت جسمانی خود توجه کامل داشته باشند.

در ماه های آخر بارداری وزن مادر بخصوص در قسمت تنه و شکم زیاد شده و همین امر موجب افزایش گودی کمر و افزایش احتمال بروز دردهای سیاتیکی می شود.

استراحت مطلق بدترین کاری است که یک خانم باردار می تواند انجام دهد. زنان در دوران بارداری هم برای حفظ سلامت خود و هم جنین خود نیاز به حفظ سطح قابل قبولی از فعالیت بدنی دارند. بهترین کاری که یک خانم باردار مبتلا به دردهای سیاتیکی می تواند انجام دهد تقویت عضلات کمر و شکم است.

با انجام نرمش ها طبی خاص می توان عضلات کمر و شکم را تقویت کرد. تقویت این عضلات میتواند مقدار گودی کمر را در ماه های ابتدایی بارداری کاهش داده و مانع از افزایش بیش از حد آن در ماه های آخر بارداری شود. عضلات قوی شکم و کمر می توانند مهره های ستون فقرات را در راستای مناسب تری نگه داشته و موجب شوند تا دیسک بین مهره ای فشار کمتری به ریشه های عصبی وارد کند.

توصیه هایی برای کمردرد مادران باردار:

•کفش‌هایی را انتخاب کیند که حمایت خوبی از قوس کف پایی ایجاد کند و پاشنه‌های کوتاه داشته باشند، اما بی‌پاشنه نباشند.
•هنگامی که می‌خواهید اشیای سنگین را بلند کنید، از کس دیگری کمک بخواهید.
•هنگامی که برای مدتی زیاد باید بایستید، یک پای خود را روی یک جعبه یا یک چارپایه کوتاه بگذارید.
•اگر تشک‌تان نرم است، یک صفحه سفت زیر آن بگذارید. تشک‌تان را خودتان بلند نکنید.
•برای بلند کردن اشیا، روی زانوهای‌تان چمباتمبه بزنید و پشت‌تان را صاف نگهدارید.
•از صندلی استفاده کنید که از پشت‌تان حمایت کند، و یک بالش کوچک را در پشت‌تان در گودی کمر بگذارید.
•اگر روی پهلو می‌خوابید، یک بالش میان زانوهای‌تان بگذارید.
•از ماساژ ملایم پشت برای تسکین درد استفاده کنید، یا قراردادن بالشتک گرم‌کننده یا کیسه یخ روی کمرتان را به کار برید.
•در مورد دکترتان در مورد انجام ورزش‌هایی که عضلات پشت‌تان را تقویت می‌کند، سوال کنید.

توصیه ما به مادران بارداری که دچار دیسک کمر هستند این است که، به پهلو خوابیدن ایشان در تسکین درد دیسک کمر بسیار مؤثر خواهد بود. البته مادران در دوران بارداری و در ماه‌های پنجم به بعد باید به پهلو بخوابند اما خانم‌های باردار با دیسک کمر، از ابتدای بارداری باید بر روی یک پهلو دراز بکشند.

صاف نشستن پشت میز، تغییر وضعیت فیزیکی هر چند دقیقه یک‌بار (ننشستن به شکل طولانی مدت و یا راه نرفتن طولانی مدت)، بلند نکردن اجسام سنگین و در کل پرهیز از هر گونه فعالیتی که ممکن است به ستون مهره‌ها فشاری وارد آورد، از دردهای احتمالی مادران با دیسک کمر خواهد کاست.

معمولاً در چنین مادرانی بعد از مشاوره با پزشک مغز و اعصاب اجازه زایمان طبیعی داده می‌شود. اما در مواردی هم به صلاح دید پزشک و برای جلوگیری از هر گونه خطر احتمالی برای مادر، نوزاد به وسیله سزارین متولد می‌شود.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان