در کشور ما، مردان جوان به علت احتمال بیشتر پشت فرمان نشستن یا راندن با سرعت غیرمجاز و سقوط از بلندی و رعایت نکردن نکات ایمنی کار، قربانیان اصلی ضایعات نخاعی هستند، بهطوری که به ازای هر 3 مرد دچار آسیب نخاعی، یک زن به این بیماری مبتلاست.آسیبها معمولا به ناحیه گردنی و کمری وارد میشود و تقریبا 50 درصد بیماران دچار آسیب گردنی و 50 درصد دچار آسیب کمری هستند.امروزه آسیبهای نخاعی در افراد بالای 60 سال نیز به علت انجام کارهای خطرناک مانند رفتن به ارتفاعات یا افتادن از پله بیشتر مشاهده میشود. آسیب نخاعی، یک بیماری مادامالعمر است. بهترین راهکار درمانی در شرایط مزمن آن است که از آلام این گروه از بیماران آسیبپذیر کاسته و از مرگ آنها پیشگیری شود.
البته پیامدهای آسیب نخاعی بسیار و مقابله با آنها دشوار، ولی ممکن است. مواردی که در ادامه بازگو میشوند، از شایعترین پیامدهای آسیب نخاعی هستند.
اختلال در تنفس در بیماران آسیب نخاعی
بیشتر بیمارانی که از ناحیه گردن دچار عارضه نخاعی شدهاند، ابتدا نمیتوانند به راحتی یا بدون استفاده از دستگاه تهویه ریوی تنفس کنند، زیرا عضلات تنفسی که از نخاع گردنی فرمان میگیرند، فلج هستند.
افراد مبتلا حتی قادر به سرفهکردن هم نیستند و با نقص در عملکرد دستگاه تنفسی، در معرض بسیاری از اختلالها و عفونتهای تنفسی قرار میگیرند.
در این موارد اقدامهای مداخلهگرانه تیم پزشکی نجاتبخش جان بیمار است. بهتدریج و با گذشت زمان مشکلات تنفسی کمتر و بیمار از دستگاه جدا میشود و تنفس به حالت قبل برمیگردد.