درمان اولیه
• استفاده از یخ درمانی برای بیماری کندرومالاسی زانو یا نرمی کشکک زانو به مدت 20 دقیقه هر 3 – 4 ساعت به مدت 3 – 2 روز تا درد کاهش یابد.
• بالا نگه داشتن زانو مبتلا به کندرومالاسی با قرار دادن زانو روی بالش
• درمان نرمی کشکک زانو با استفاده از داروهای ضدالتهابی غیر استروئدی مثل ایبوپروفن
• استراحت
درمان طبی
- استفاده از کفشهای طبی با طراحیهای اورتوزی جهت کاهش و درمان درد.
- استفاده از زانوبندهای کشککباز برای کاهش فشار ناشی از کندرومالاسی زانو.
- در فاز بهبودی، بیمار باید سطح فعالیت خود را کاهش دهد تا آسیب وارده تشدید نشود. همچنین، باید برخی از فعالیتها را انجام ندهد؛ به عنوان مثال، میتواند به جای دویدن، به شنا یا دوچرخهسواری بپردازد. در موارد شدید کندرومالاسی زانو، ممکن است نیاز به درمان جراحی باشد. پزشک ممکن است ورزشهای لازم برای تقویت عضلات جلو ران و درمان درد را تجویز کند.
طول دوره درمان
کندرومالاسی زانو اغلب به صورت مزمن و دائمی است. درمان کامل نیازمند تقویت مداوم عضلات جلو ران و پرهیز از عوامل تشدید کننده این بیماری است.
چه موقع میتوان به فعالیتهای روزمره بازگشت کرد؟
سرعت بهبودی در افراد مبتلا متفاوت است. به طور کلی، هر چه اختلاف زمانی بین شروع علائم و شروع درمان نرمی کشکک زانو کمتر باشد، سرعت بهبودی نیز بیشتر خواهد بود، به عبارت دیگر، اگر فرد زودتر به درمان مراجعه کند، به فعالیتهای روزمره نیز زودتر بازمیگردد. بازگشت به فعالیتهای قبل از درمان کامل میتواند منجر به تشدید شدیدتر آسیب اولیه شود.
زمان بازگشت زمانی است که :
• زانو در بیمار بدون درد بتواند باز و بسته گردد.
• پای صدمه دیده قدرت قبل از بیماری کندرومالاسی زانو را بدست آورده باشد.
• بیمار بعد از درمان قادر باشد بدون درد راه برود، بدود و چمباتمه بزند.
پیشگیری از کندرومالاسی زانو
با تقویت قدرت عضلانی عضله چهارسر رانی، میتوان به بهترین شکل از این بیماری پیشگیری کرد، به ویژه تقویت سمت داخل این عضله از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، استفاده از کفشهای مناسب اندازه و با قوس کافی میتواند در پیشگیری از کندرومالاسی زانو موثر باشد.