فهرست مطالب
علائم سیاتیک
معمول ترین نشانه سیاتیک درد شدید پشت ران و ساق و کمر درد است که شدت دو تای اول از کمر درد بسیار بیشتر است. معمولا بیمار درد متوسط یا شدیدی را تجربه می کند که از باسن شروع می شود و به پا و ساق منتشر می شود. مهم است که بدانید سیاتیک سبب ایجاد درد در پشت زانو می شود. معمولاً بیماران سابقه درد کمر را چند هفته یا چند روز قبل تجربه می کنند و پس از آن درد به پا ها منتشر می شود که شدت آن از کمر درد بسیار بیشتر است و در بعضی موارد کمر درد به کل از بین می رود.
درمان سیاتیک
اولین درمان برای درد سیاتیک استراحت است. یک هفته استراحت از فشار روی عصب می کاهد؛ البته باید بدانیم استراحت زیادی می تواند زیان آور هم باشد و مشکلات دیگری به وجود آورد. داروهای ضد التهاب یکی دیگر از درمان هاست که باید با تجویز پزشک صورت گیرد. استفاده از مسکن که بسیار زیاد و اغلب خودسرانه از سوی بیمار انجام می شود فواید و ضررهای خود را دارد.
مسکن درد را کاهش می دهد و ممکن است بیمار فعالیت کند و وضع او بدتر شود. توجه داشته باشیم درد یک مکانیسم دفاعی بدن است که موجب می شود از حرکات اضافه و غیر ضروری خودداری کرده و بدن را در وضعیت بدون درد که همان شکل صحیح است نگه داریم.
پزشک معمولاً با تذکرات لازم و استراحت از داروهای مسکنی استفاده می کند که علاوه بر کاهش درد، خاصیت ضد التهابی نیز دارد و به درمان سرعت می بخشد. داروهای شل کننده عضلات در برخی موارد کمر درد استفاده می شود، اما اگر خود عصب سیاتیک درگیر باشد معمولاً تأثیری ندارد. مگر در مواردی که انقباض عضله ای در لگن نزدیک عصب سیاتیک قرار دارد باعث فشار بر عصب و بروز درد شده باشد.
فیزیوتراپی در مواردی که بیرون زدگی علت بیماری باشد نقش مهمی در بهبودی بیمار دارد. ورزش هایی که به طور معمول در فیزیوتراپی داده می شوند، به قرار گرفتن بدن در وضعیت صحیح کمک کرده و موجب تقویت عضلات کمر می شود.
در موارد بسیار شدید بیماری که به دارو پاسخ نمی دهد یا احتمال آسیب شدید عصب و قطع قسمتی از آن می رود عمل جراحی ضرورت پیدا می کند.