فهرست مطالب
درد کف پا
طبق نتایج بررسی ها، درد کف پا ممکن است به ۸ علت به وجود آید. بیماری که روی گردش خون تاثیر می گذارد و توزیع نامناسب چربی ها در بدن می تواند زمینه پا درد را فراهم می کند.از علائم درد کف پا می توان به کاهش کشش و انعطاف کف پا اشاره کرد و زمانیکه پا حرکت میکند درد کف پا افزایش یابد. در این مقاله ما به بحث درمان درد کف پا توسط دکتر طب سوزنی می پردازیم.
علل
آرتروز، نقرس و استئوآرتریت: بیماریهای مفصلی که میتواند منجر به درد کف پا شود
در کف پا، ما با مفصلهای متعددی روبرو هستیم که بسیار حساس به بیماریهای مفصلی میباشند و میتوانند عامل درد کف پا باشند. در ادامه به برخی از عواملی که میتوانند به درد کف پا منجر شوند، اشاره میکنیم:
- بیماری پارکینسون: این بیماری و دیگر بیماریهایی که کنترل عضلات را دشوار میکنند، میتوانند به درد کف پا منجر شوند.
- فشار خون بالا: تراکم مایعات در بدن میتواند باعث تورم کف پا شود و منجر به درد آن شود.
- چاقی مفرط: وزن زیاد میتواند فشار زیادی را بر روی کف پا ایجاد کند و منجر به درد آن شود.
- پوکی استخوان: از دست دادن استحکام استخوانها در قسمت کف پا میتواند به درد آن منجر شود.
- حاملگی: اضافه وزن در دوران حاملگی میتواند فشار زیادی را بر روی کف پا ایجاد کند و منجر به درد آن شود.
- بیماریهای کلیه، سکته قلبی و کمکاری تیروئید: این اختلالات میتوانند منجر به تراکم مایعات در بدن شوند و در نتیجه به درد کف پا منجر شوند.
- پیری: با پیر شدن، در برخی افراد، کف پاها پهنتر میشوند و میتواند منجر به درد شود.
درمان درد کف پا با طب سوزنی
اعضا مشخص شده در تصویر بالا نقاط طب سوزنی کف پا را نشان می دهد و ارتباط با وضعیت اعضا بدن در کل درست است. زیرا بخشی از اعصاب بدن به کف پا می رسد. که توسط آن می توان به درمان درد کف پا پرداخت.
با آگاهی از این موضوع، میتوانید به بخشی از اطلاعات مربوط به دردهای کف پا دست یابید. به عنوان مثال، اگر در ناحیه شصت و انگشتان پا احساس مورمور شدن، خارش، سوزش، گرما، درد یا بیحسی دارید، هر یک از این علائم ممکن است نشانهای از مشکلاتی مانند اختلالات قند خون، فشار خون بالا، افزایش چربی خون و غیره باشد. همچنین باید توجه داشت که گاهی فرد ممکن است ناراحتی کلیه داشته باشد و از ناحیه شکم سریعتر و زودتر درک کند. توجه به علائمی که از کف پا صادر میشود، نیازمند دقت و دانش است.
در موارد خفیف درد کف پا، آموزشهایی برای کاهش فشار متمرکز بر پاها، کاهش وزن، عدم فعالیت بر روی سطوح سخت، استفاده از کفشهای طبی و مناسب، تمرینات کششی غیر فعال، استفاده از سرما و گرما، ماساژ مالشی کف پا، و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی توصیه میشود.
در موارد درد کف پا با شدت متوسط، فرد باید به تخصصیترین مراکز مراجعه کند. علاوه بر درمانهای فوق، فیزیوتراپی، تزریق داروهای بی حس کننده و ضد التهاب، استفاده از آتل شبانه از جنس سخت و آتل غیر ثابت هنگام راه رفتن نیز ممکن است مورد نیاز باشد.