آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درمان خروپف

رفع و درمان خروپف با عمل جراحی

برای درمان خروپف و به منظور کاهش انسداد یا باریک شدن ناحیه درگیر، جراحی‌های خاصی انجام می‌شود، اغلب باریک‌شدگی و انسداد فقط در یکی از مناطق نیست، بنابراین با جراحی یک قسمت خروپف کاهش می‌یابد اما به طور کامل از بین نمی‌رود. جراحی معمولاً بر راه‌های بینی (سوراخ‌های بینی) و کام و زبان کوچک و زبان انجام می‌شود. بسیاری از جراحی‌ها در مطب پزشکی صورت می‌گیرند. معمولاً در جراحی‌هایی که روی بینی انجام می‌شود تمرکز بر روی بهبود باریکی راه عبور هوا وجود دارد. بسیاری از مشکلات آناتومیک باعث ایجاد و یا بدتر شدن خروپف می‌شود. سپتوم بینی، دیواری است در مرکز بینی که آن را به دو قسمت سوراخ‌های چپ و راست تقسیم می‌کند که این تیغه می‌تواند به یک طرف (قسمت جلوی تیغه) و یا به طرف دیگر (قسمت پشت تیغه) انحراف داشته باشد. معمولاً علت این انحراف، مادرزادی و یا در اثر ضربه می‌تواند باشد. انحراف سپتوم را می‌توان با از بین بردن غضروف کج اصلاح کرد. این جراحی، در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. پس از این جراحی، به علت از بین رفتن انسداد بینی، خروپف نیز بهبود می‌یابد. پولیپ بینی معمولاً به علت رشد مخاط‌های بینی، به وجود می‌آید و رشد مخاط بینی ناشی از آلرژی است. اگر مخاط‌ها بیش از اندازه رشد کنند می‌توانند باعث گرفتگی راه‌های تنفسی شوند که باید به‌وسیله عمل جراحی برداشته شوند.

پیش از این، این عمل در مطب پزشکان صورت می‌گرفت اما امروزه در اتاق‌های جراحی و تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. از بین بردن پولیپ بینی، انسداد بینی را کاهش می‌دهد و می‌تواند خروپ را بهبود می‌بخشد. خروپف می‌تواند به علت بزرگی و یا نرمی کام و زبان کوچک باشد که در بعضی اعمال جراحی، این بافت به طور کل و یا قسمتی از آن برداشته می‌شود و در بعضی دیگر فقط بافت آن منطقه را سفت می‌کنند. که این کار با یک بی‌حسی موضعی در مطب دکتر انجام می‌شود. در جراحی‌های زبان گفت معمولاً یک تا دو هفته، بیمار دچار ناراحتی و درد در ناحیه گلو می‌شود که به آنها داروهای ضددرد داده می‌شود. با سفت شدم کام، ارتعاشات کم و خروپف بهبود می‌یابد.

81421161213914610164811523767165122226141
علت خروپف کردن

خروپف با ارتعاشات مسیرهای هوایی شما ایجاد می شود. این ارتعاشات عموما در بافت های دهان و بینی مثل زبان کوچک، لوزه و غیره بوجود می آید. این بافت ها وقتی در طول خواب مخصوصا خواب با حرکات سریع چشم ( REM)  سست می شوند، سر و صداهایی ایجاد می کنند و از این رو به نحوی باعث انسداد هوا می شود. با این حال، بعضی از مواقع انسدادهای دیگری ایجاد می شود که منجر به خروپف می شوند و با توجه به اینکه داخلی تر هستند، تشخیص و درمان آنها سخت تر است. برای مثال، افراد چاق بافت چاقی دارند که نواحی دیگر را مسدود می کنند و افراد سیگاری می توانند باعث انسداد قسمتهایی از ریه های خود شوند. با وجود اینکه این انسدادها  در صورتی که تنها منجر به خروپف شوند، آن طوری که به نظر می رسند شدید نیستند،  ممکن است عوارض جانبی بلند مدتی داشته باشند. ارتعاشات مکرر عضلات باعث آسیب رسیدن به آنها و در نتیجه از بین رفتن آنها و ایجاد مشکل در تنفس می شود. همچنین، خروپف می تواند علامت آپنه خواب باشد.
در اغلب موارد خروپف نسبت به آنچه واقعا هست شدیدتر به نظر می رسد.  با وجود اینکه خروپف عوارض جانبی متعددی را به همراه دارد، عموما مشکل ساز نیست. علاوه بر این،  در صورتی که خروپف کردن برای شما نگرانی ایجاد کرده است، باید بدانید که کما بیش هر فردی می تواند خروپف خود را درمان کند. کارهایی ساده ای وجود دارد که می توان با انجام آنها از خروپف جلوگیری کرد و با تغییر الگوی خواب click here شما می توانید شب های کم سر و صداتری را تجربه کنید!

نحوه تشخیص خرخر

1- معمولا شرح حال بیمار به اندازه کافی گویاست، یعنی بیمار به مطب مراجعه می کند و خواستار برطرف شدن خرخرش می شود.
2- وزن بیمار: وقتی فردی چاق با گردن کوتاه و سن بالای 50 سال برای مشکل خرخر مراجعه می کند، در معاینه اولیه تا حدی زیادی می توان علت خرخر را تشخیص داد.
3- معاینه داخل بینی نیز بسیار کمک می کند. اگر عوامل انسدادی وجود داشته باشند، مشخص می شود. گاهی اوقات لازم است به غیر از معاینه ساده از روش های تشخیصی مثل آندوسکوپی نیز استفاده کنیم، زیرا در معاینه با ابزار ساده ممکن است قسمت های عقبی و خلفی بینی را نتوان به وضوح دید، ولی با آندوسکوپی به راحتی قسمت های خلفی و انتهای بینی را می توان معاینه کرد.
4- استفاده از عکسبرداری های مختلف نیز کمک کننده خواهد بود، از جمله عکس ساده که می تواند بزرگی لوزه سوم رانشان دهد. از روش های تشخیصی دیگر MRI است که می تواند بزرگی نسج نرم به خصوص بزرگی زبان را به ما نشان دهد. سی تی اسکن، وضعیت ساختمان های استخوانی داخل بینی و فضای داخل بینی را آشکار می سازد.
5- تست خواب: این تست معمولا در مراکز خاصی که به همین منظور ایجاد شده انجام می شود. بدین منظور به جای این که بیمار شب را در منزل بخوابد، یک شب در این مرکز می خوابد. در این تست الکترودهایی به بدن بیمار وصل می شود و تمام سیستم بدن وی کنترل می شود. در تست خواب عملکرد مغز، وضعیت خواب، مراحل مختلف خواب، انقباض عضلات مختلف، وضعیت فشارخون، میزان ضربان قلب و وقفه های تنفسی احتمالی بیمار ثبت می شود و بر مبنای آن علت ایجاد خرخر و درمان های احتمالی آن مطرح می شود.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)
مشاوره رایگانمشاوره رایگان