آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

درد گردن

گردن انسان شامل ۷ مهره است که بعد از کمر، شایع ترین ناحیه مستعد آرتروز، ساییدگی و کاهش فاصله و فتق دیسک بین مهره ای است.البته مهره های گردن از آنجایی که نخاع و ریشه های عصبی بسیار مهمی را در برگرفته بسیار حساس تر از مهره های کمری هستند و آسیب های جدی این ناحیه می تواند باعث فلج کامل دست ها و پاها گردد. عوامل متعددی باعث ایجاد دردهای گردن (Cervical Pain) و متعاقب آن دردهای تیر کِشنده و جان فرسایی در دست ها می شود از جمله این عوامل عبارتند از:
التهاب بافت های نرم اطراف مفاصل گردن, خشکی مفاصل بین مهره ای، وضعیت نامناسب سر و شانه ها، تغییر شکل مهره ها به طور اولیه یا ثانویه ، آرتروز،بیماری دیسک گردن و بیماری های ناشی از گرفتگی های عضلانی و کشیدگی های لیگامانی.چه کنیم و چگونه عمل کنیم که از مهره های ستون فقرات به خوبی محافظت کنیم تا دچار هیچ یک از بیماری های فوق و درد گردن نشویم .
به این منظور، توجه و رعایت نکات یاد شده ذیل را به همگان توصیه می کنیم چه در محیط های کارگری، چه در محیط های کارمندی یا حتی در خانه؛ و این نکته را یادآور می شویم که صِرف مطالعه کافی نیست بلکه عمل به تک تک موارد یاد شده الزامی است تا دچار دردگردن و عوارض ناشی از آن نشویم.
بیشترین علل وجود دردها ناشی از سه بیماری شایع آرتروز، فتق دیسک و سندرم های عضلانی است که در صورت وجود درد گردن و انتشار آن به دست ها حتی در مراحل اولیه آن بایستی به پزشک مراجعه کرد تا تشخیص قطعی در مراحل اولیه صورت گیرد چرا که درمان در این مراحل بسیار مفیدتر و مؤثرتر واقع می گردد.

نکات بسیار مهم برای درد گردن

۱-همیشه سر خود را چه در حالت ایستاده، نشسته، یا راه رفتن، صاف و عمود بر بدن نگهدارید به طوری که هیچ زاویه ای با بدن نسازد تا دچار درد گردن نشوید .
۲-هرگز گردن خود را خم نکنید بلکه اگر لازم است صندلی خود را کوتاه تر کنید یا ارتفاع میز خود را بالاتر ببرید تا مجبور به خم کردن آن نباشید. چرا که بسیاری ازدردهای این ناحیه ناشی از خم بودن سر به مدت طولانی است. بنابراین حتی الامکان سر خود را خم نکنید و اگر مجبور به این کار هستید، هر از چند گاهی گردن خود را صاف کنید تا دچار درد گردن نشوید.
-از نرمش ها و حرکاتی که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستید دوری کنید.
۴-اگر کارتان در وضعیت نشسته است و مجبور به خم کردن سر خود هستید حتماً با یکی از دستانتان از وزن سرتان و فشار آن بر روی مهره های گردنی بکاهید .
۵-بهتر است از میزهایی استفاده کنید که شبیه میز تحریر مدارس است و پایه های جلویی آن، کمی بلندتر از پایه های عقبی است به این ترتیب کمتر ناچارمی شوید گردنتان را خم کنید.
۶-برای پیشگیری از درد گردن موقع مطالعه سعی کنید کتاب یا روزنامه را بالا نگهدارید نه این که گردنتان را خم کنید. مدت های مدیدی اینگونه مطالعه کردن ممکن است به شما آسیب بزند .
۷-حتی الامکان هنگام خوابیدن از بالش کوتاه استفاده کنید. به طوری که سرتان در امتداد بدن قرار گیرد نه این که خم شود.
۸- در موقع رانندگی تا آنجا که می توانید به فرمان نزدیکتر بنشینید تا مجبور نباشید دستهایتان را دراز کنید و به فرمان برسانید چرا که به طور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد درد گردن می کند.
۹- صندلی که روی آن می نشینید و رانندگی می کنید حتماً بایستی دارای تکیه گاهی باشد. چرا که در بسیاری از حوادث رانندگی از قبیل ترمزهای شدید ( که باعث حرکت شدید رو به جلوی می شود) و برخورد شدید اتومبیل دیگری از پشت ( که باعث حرکت شدید رو به عقب می شود ) سبب آسیب نخاع در اثر شکستن و جابجایی مهره ها می گردد.

تمرینات و حرکات مفید

۱-برای درد گردن اعمال مقاومت به عضلات در جهت های مختلف به کمک دست در خط وسط را انجام دهید
۲- از حرکات چرخشی گردن و سر خودداری کنید.
۳-برای درد گردن شانه ها و عضلات اطراف را تقویت نمایید
الف) شانه هایتان را بالا ببرید و به گوشهایتان نزدیک کنید. ۵ ثانیه نگه دارید، سپس آزاد نمایید. این حرکت درد گردن را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمایید.
ب) شانه هایتان را به سمت عقب حرکت دهید به طوری که کتف هایتان از پشت به یکدیگر نزدیک شوند این حرکت را روزی سه مرتبه هر مرتبه ۳۰ بار تکرار نمایید .
۴-روی یک تخت دراز بکشید و سرتان را از پایین به بالا حرکت دهید. این حرکت درد گردن را روزی یک بار و هر بار ۴۰ مرتبه انجام دهید.
۵- همیشه حالتی نظامی وار داشته باشید سر صاف و مستقیم ، نگاه به جلو

برای مطالعه درمان گردن درد کلیک کنید.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان