فهرست مطالب
تعریف حرکات اصلاحی
حرکات اصلاحی شامل تمام حرکات و فعالیتهایی است که برای رفع ضعفهای جسمانی، عضلانی و ارگانیک و هماهنگی بکار میرود. این حرکات به عنوان یکی از شاخههای اساسی و حیاتی در تربیت بدنی محسوب میشوند و توجه به آنها از هر نظر ضروری است. متأسفانه تاکنون در ایران، تحقیقات کافی در زمینه حرکات اصلاحی برای رفع و اصلاح ضعفهای جسمانی کودکان و نوجوانان انجام نشده است.
بنابراین، نمیتوان به طور دقیق اظهار نظر کرد که چند درصد کودکان و نوجوانان ایرانی به ضعف پا و ستون فقرات و دستگاه گردش خون و تنفس و قلب مبتلا میباشند. بنابراین، لازم است تا تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. همچنین، کوشش باید شود تا معلمان و مربیان ورزش (بخصوص آنهایی که در رابطه با آموزش و پرورش مشغول به کار هستند) با علل و علائم ضعفهای جسمانی آشنا شوند. این کار به آنها کمک میکند تا در صورت برخورد با این دانشآموزان، با ارائه تمرینات مناسب، آنها را از ضعفهایی که بدان دچار هستند، آزاد کنند و زمینه رشد جسمانی و روانی مناسب آنها را فراهم نمایند.
آشنایی با اجرای تمرینهای اصلاحی و درمانی
هدف از تمرین، پیشگیری و توانبخشی در پی بروز ناهنجاریها و آسیبهای جسمانی و حفظ وضعیت مناسب است از این رو انواع تمرینها را می توان به جسمانی، روانی، مهارتی و حرکتی تقسیم کرد.
تمرین درمانی
به دنبال تشخیص دقیق، امکان اقدامات تمرین درمانی فراهم می آید. از این رو مربی باید تصمیم بگیرد که چه نوع تمرینهایی برای هر فرد مناسب است. اساسا تمرین درمانی به این معنا :
ایجاد ثبات و استحکام در دامنه طبیعی حرکت مفصل بوسیله خود فرد
حرکات اصلاحی برای افتادگی شانه ها
انواع افتادگی شانه ها:
افتادگی شانهها ممکن است به دو صورت دوطرفه و یکطرفه رخ دهد.
تشخیص
برای تشخیص افتادگی شانهها، میتوان به موارد زیر توجه کرد:
- شکایت فرد از وجود نقاط دردناک بر روی عضلات بالابرنده کتف
- مشاهده افتادگی یا نامتقارن بودن شانهها با استفاده از صفحه شطرنجی
حرکات اصلاحی
توجه به نکته زیر حائز اهمیت است: در حرکات اصلاحی، همواره حرکات کششی بر حرکات تقویتی مقدم میباشد.
بیماران که دچار افتادگی شانه هستند میتواننند برای تمرین درمانی و حرکات اصلاحی به مرکزتوانبخشی امید مراجعه فرمایند