آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

بیماری ام اس

ام اس یک بیماری مختص اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) است که باعث ایجاد لکه‌های سفید یا پلاک‌های متعددی در مغز می‌شود. این پلاک‌ها به نوعی سفت شدگی غلاف‌های سلول‌های (میلین‌ها) عصبی مغز می‌باشند، که این سفت یا سخت شدگی جلوگیری از انتشار جریان الکتروشیمیایی رشته‌های عصبی و اختلال در حرکات را ایجاد می‌کند. به عبارت دیگر، فرمانی که از مغز صادر می‌شود به راحتی به اعضاء و عضلات نمی‌رسد و کار به راحتی انجام نمی‌شود. مغز به عنوان فرمانده، کل بدن را کنترل می‌کند و در جایگاه رفیعی قرار دارد. بنابراین، انسان باید دقیقاً این اندام مهم و حیاتی را بشناسد و حداکثر مراقبت را از آن داشته باشد. زیرا هر عضوی از بدن کار خاصی را انجام می‌دهد و تغذیه خاصی را نیز دارد.

مساله مهم و حیاتی این است که کلیه اندام‌های انسان تحت نظارت و کنترل این عضو مهم یعنی مغز قرار دارد و حتی کوچکترین عصبیت‌ها و نگرانی‌های بی‌مورد در این عضو می‌تواند اثر مخربی داشته و کارکرد این اندام را مختل کند.

امروزه بر همگان روشن است که پیشگیری مهمتر از درمان است و هزینه‌ای در بر ندارد. عدم رعایت مسائل گفته شده می‌تواند انواع بیماری‌های جسمی، خصوصاً بیماری‌های اعصاب و روان را ایجاد کند، از جمله بیماری متعدد اسکلروز چندگانه (MS) که تاکنون درمانی برای آن پیدا نشده است. این بیماری علائم و خصوصیات خاص خود را دارد، از جمله عدم توانایی بیمار در حرکت به راحتی. به عبارت دیگر، این بیماری دارای علائم بالینی خاصی است که شخص مبتلا به آن این علائم را در خود تجربه می‌کند.

علائم

علائم بیماری ام اس شامل دوبینی، مورمور شدن انگشتان دست یا پا، بی‌حس شدن و کرخت شدن بعضی انگشت‌های دست یا پا، حالت برق گرفتگی لحظه‌ای در بدن، یخ‌زدگی قسمتی از بدن، داغ شدن قسمتی از بدن، عدم هماهنگی اعضاء، خصوصا پاها، هنگام راه رفتن، عصبی شدن بی‌مورد، خواب زیاد، لخت شدن بدن، تنبلی و بی‌حسی، خستگی زودرس، ضعف عمومی بدن، اسپاسم ماهیچه‌ای، عدم هماهنگی بین کلمات در سخن‌گفتن، سنگینی سر و بدن، دفع بیش از حد ادرار نسبت به دیگران، دیر هضم شدن غذا، حساس و زود رنج شدن، یبوست مزاج، دیدن کابوس در بعضی افراد، علاقه به خوردن غذاهای سردی مانند لبنیات، مخصوصا ماست و بستنی، عدم کنترل ادرار، یا از دست دادن کامل بینایی، عدم تحمل هوای گرم و آب گرم، عدم تحمل آب سرد و هوای سرد، کم شدن میل جنسی، ضعف شدید، خصوصا در آقایان، زود انزالی در آقایان، افسردگی و خودخوری، انزواطلبی و گوشه‌گیری، نداشتن تعادل، داشتن لرزش هنگام حرکت، یاری نکردن ماهیچه‌های پا هنگام راه رفتن، سرماسرما شدن استخوان‌های بدن، خصوصا پاها. این علائم می‌توانند نشانه‌های بیماری ام اس باشند.

انواع

بيماران ( MS ) را مي توان به دو گروه عمده تقسيم كرد:

ـ بيماراني مبتلا به ام اس كه ابتدا از طريق بينايي مورد حمله قرار مي گيرند.

ـ‌ بيماران مبتلا به ام اس كه ابتدا از طريق پا مورد حمله قرار مي گيرند.

گروه اول

اين نوع بيماران اگر سريع تشخيص داده شوند, بسرعت به درمان جواب مي دهند, و در مدت زمان كوتاهي بهبودي كامل به لطف خداوند متعال حاصل مي شود.

اين گروه بيماران بايد از خوردن بستني و مواد غذايي يخ زده و سرد مطلقاً پرهيز نمايند

گروه دوم

اين نوع بيماران نيز اگر سريع تشخيص داده شوند به درمان جواب خوبي را مي دهند و اگر در درمان كوتاهي شود, اين گروه در معرض حملات متعددي قرار مي گيرند و هر چقدر كه اين حملات ادامه يابد, درمان نيز به همان نسبت دشوارتر مي شود.

بيماران بايد بيشتر رعايت كنند تا سريعتر درمان شوند. ضمنا اگر بيمار علت بيماری خود را بداند مي تواند به راحتي با اين بيماري كنار آمده و آن را درمان كند و سلامتي خود را هر چه سريعتر بدست آورد.

چه كساني دچار بيماري MS مي شوند

عموما دو گروه از اشخاص دچار اين بيماري ( MS ) مي شوند

گروه اول:‌

اين نوع افراد عموما اشخاصي هستند فوق العاده حساس, زودرنج و عصبي و با كمترين ناملايمات از حالت عادي خارج شده و تعادل خود را از دست مي دهند و ساعت ها فكر خود را مشغول كرده و به خود و ديگران پيله مي كنند.

گروه دوم:

افرادي هستند كه از نظر ژنتيك داراي طبع سردي بوده و مدام از غذاهاي سردي بخش (غذاهائي با pH اسيدي) به حد وفور استفاده مي كنند و علاقه زيادي به خوردن ترشي, سركه, تمبر هندي,‌ ماست,‌ قره قورت و امثال هم دارند.

برای درمان بیماری ام اس به بهترین مرکز درمانی ام اس تهران  (کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی امید) مراجعه کنید.

بیشتر مشاهده کنید:

ام اس و درمان آن

بیماری ام اس چیست؟

دکتر متخصص ام اس در تهران

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان