افزايش قوس كمري عامل كمردرد است بنابراين تمريناتي را طراحي نمودند تا به زعم آن ها اين تمرينات باعث كاهش قوس كمري شده و بالطبع بتواند كمردرد را نيز تسكين دهد . از جمله اين تمرينات مي توان به تمرينات تقويتي عضلات شكم (درازو نشست و…) اشاره نمود كه تصور مي شد با كاهش قوس كمر مي تواند باعث بهبود كمردرد شود. بر خلاف آن ساله بعد عده اي اعتقاد داشتند كه كاهش قوس كمر علت كمردرد است و بر همين اساس تمريناتي را طراحي كردند تا با افزايش قوس كمر بر مشكل كمردرد فائق آيند .
اما تحقيقات متعددي كه امروزه انجام شده است هيچگونه ارتباطي را بين اندازه قوس كمر و كمردرد نشان نمي دهند. در همين زمينه مشاهده شده است كه هم افراد مبتلا به كمردرد و هم افراد سالم در همه سنين مختلف (جواني، ميانسالي و پيري) داراي اندازه قوس كمري زياد و يا كم هستند. در افراد كمردردي هم به همان نسبت افرادي با قوس كمر افزايش يافته و يا با قوس كمر كاهش يافته وجود دارند. بنابراين به نظر مي رسد كه شيوع كمردرد با اندازه فوس كمري ارتباط زيادي ندارد.
اکثر کمردردها در جوانان منشأ عضلانی دارند و درپی بی تحرکی، عادات غلط وضعیتی و حرکتی، کوتاهی عضلات (کوتاهی تاندون)، افزایش قوس کمری(هیپرلوردوز) و قوز پشتی( کیفوز) ایجاد می شوند،
در مرکز توانبخشی امید به راحتی می توان با درمان های دستی و مانیپولاسیون که تحت متد پروفسور فرجاد انجام میگیرد و تمرین درمانی و در مواردی استفاده از بریس آن را درمان کرد.
در این مرکزبیمار معاینه کامل شده و سپس درمان ، همچنین قبل از ساخت بریس از ارزیابی بیومکانیکال استفاده میشود .
علاوه اینها كه صرفا ضعف يا كوتاهي يك عضله به تنهايي نمي تواند باعث تغيير اندازه قوس كمري (افزايش يا كاهش) شود. بنابراين تمرين دادن و تقويت يك گروه عضلاني خاص هم نمي تواند به كاهش يا افزايش قوس كمر منجر شود. مثلا انجام تمرين دراز و نشست نه تنها نمي تواند باعث كاهش قوس كمري گردد بلكه در صورتي كه اين تمرين به درستي (و اغلب به اشتباه) و توسط متخصصين امر تجويز نشود خود مي تواند منجر به آسيب بيشتر و مزمن شدن كمردرد گردد.