آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

آرتریت روماتوئید و علت آن

آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید بیماری التهابی سیستمیک و مزمن است. به این معنی که این بیماری می تواند سیستم های مختلف بدن را درگیر کند البته تظاهر غالب آن التهاب مفاصل است. این بیماری طولانی مدت می تواند مفاصل، عضلات غشاهای پوشاننده، غضروف، چشم و رگ های خونی را درگیر کند. این بیماری 3 برابر در زنان شایع تر است و معمولاً بین سنین 60 و 20 سالگی رخ می دهد. حداکثر بروز آن در سنین 50-35 سالگی است.

علت آرتریت روماتوئید چیست؟

علل بیماری ناشناخته است. ولی پزشکان معتقدند این بیماری احتمالاً منشاء خود ایمنی دارد. یعنی ناشی از فعالیت سیستم ایمنی بدن علیه خود است. سابقه خانوادگی آرتریت روماتوئید یا سایر بیماری های خود ایمن، عوامل ژنتیک مثل نقص در دستگاه خودایمنی، جنس مؤنث و استرس از عوامل افزایش دهنده خطر بروز بیماری محسوب می شوند.

آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید

رژیم غذایی در آرتریت

آرتریت یعنی شخص ، دارای مفاصل دردناك و متورم است . چربی كه شما مصرف می كنید، در بدن تبدیل به یكسری مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندین می شود. پروستاگلاندین ها انواع مختلفی دارند و هر كدام در بدن ، عمل مخصوص به خود را انجام می دهند. بعضی از انواع پروستاگلاندین ، باعث التهاب مفاصل می شود كه علائم این التهاب شامل قرمزشدن، تورم، خارش و درد است كه وضعیت آرتریت را بدتر می كنند .انواع دیگر پروستاگلاندین ، باعث پیشگیری و درمان التهاب می شوند.

اسیدهای چرب اُمگا- 3 كه درماهی ودانه های خوراكی مثل بذرِ كتان، گندم و لوبیای سویا وجود دارد ، التهاب مفاصل را كاهش می دهند. اسیدهای چرب تك اشباعی (MUFA) نیز مانند اسیدهای چرب عمل می كنند كه در بیشتر سبزیجات و روغن زیتون ( اولین روغنی كه در نواحی مدیترانه استفاده شد) یافت می شوند.

رژیم غذایی مردم نواحی مدیترانه بر پایه ی میوه، سبزی، غلات كامل ( تصفیه نشده و سبوس دار)، آجیل ، دانه های خوراكی و ماهی است كه تمامی این مواد غذایی باعث كاهش التهاب مفاصل می شوند.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان