كمر درد يكي از شايع ترين علل مراجعه بيماران به مراكز درماني مي باشد ، بطوريكه بعد از سرما خوردگي و ضربه هاي كوچك ، شايع ترين بيماري در انسان است . طبق آمار مختلف، كمر درد ، در بين بيماريهايي كه باعث از كار افتادگي ، ناتواني از كار و مرخصي ناشي از آن ، در افراد زير 45 سال مي گردند ، مقام اول را دارد . كمر درد ، درد آزاردهنده اي است كه شخصي را از انجام كارهاي روزمره اش بازداشته و به استراحت در بستر وادار مي كند. بنابراين مي تواند علاوه بر مشكلات جسمي ، موجب مشكلات روحي و رواني شده و اثر ات منفي بر اقتصاد خانواده و جامعه بگذارد . اين دردها اغلب ماهيت مكانيكي دارند و از تراوما ( ضربه ) وارد بر بخش پايين كمر يا اختلالاتي از قبيل آرتريت ناشي مي شوند . برخي دردهاي حاد در صورت عدم درمان ، بسيار شديد و خطرناك مي شوند . تقريبا تمام مردم حداقل يك بار در طول زندگي خود كمر درد را تجربه كرده اند . اين درد مي تواند در دامنه شديد و طولاني مدت تا متوسط و كوتاه مدت قرار گيرد و در بيشتر مردم در همان هفته هاي اول برطرف مي شود . كمر درد در ميان بزرگسالان بسيار رايج است و اغلب در اثر استفاده بيش از حد يا كشيدگي و آسيب عضلات به وجود مي آيد . 80 تا 90 درصد حركات خم شدن و تا شدن در مهره های L4 و L5 و همچنین L5 و S1 رخ مي دهند.
درد شديد اغلب چند روز تا چند هفته بعد بهبود مي يابد . بيشتر مردم پس از 2 تا 4 هفته بهبود را تجربه ميكنند . طول زمان بين حملات درد و همچنين شدت آن ، از فردي به فرد ديگر متفاوت است . بيشتر دردهايي كه در ناحيه كمر ايجاد مي شوند از الگوي زماني زير پيروي مي كنند و ميزان درد معمولا 1 تا 2 هفته پس از آغاز بتدريج كاهش مي يابد.
علائم کمردرد
علايم کمردرد مي تواند شامل درد ، محدوديت دامنه حركتي يا عدم توانايي در صاف ايستادن باشد . گاه درد اين ناحيه به ساير بخشهاي بدن انتشار مي يابد . در واقع كمر درد نوعي اختلال عضلاني اسكلتي است كه مهره هاي كمري ستون فقرات را تحت تأثير قرار مي دهد .
منبع: تحقیق ورزش درمانی و علل بروز کمردرد