پیشگیری از آب آوردن زانو
1- به طور منظم نزد پزشک بروید.
بهترین راهکار برای مدیریت بیماریهای مفصلی مزمن، مراجعه منظم به پزشک است.
2- به توصیه های پزشک عمل کنید.
درمانهای تجویز شده توسط پزشک برای آب آوردن زانوها باید به طور کامل و دقیق مصرف شوند. همچنین توصیههای مربوط به استفاده از آتل یا بریس زانو نیز باید به دقت رعایت شود.
3- عضلات ران خود را قوی کنید.
تقویت عضلات ران از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر عضلات ران ضعیف هستند، متخصص فیزیوتراپی میتواند راهنماییهای لازم را برای تقویت این عضلات ارائه دهد.
4- با زانوی خود مهربان تر باشید.
در انتخاب فعالیتهای ورزشی برای کاهش وزن، باید به محافظت از زانوها توجه ویژهای داشت. ورزشهایی مانند شنا یا ورزش در آب که فشار مداوم را به مفصل زانوها وارد نمیکنند، مناسب برای افراد چاق هستند.
درمان خانگی آب آوردن زانو
1– استراحت کردن:در زمانی که زانوی شما درد دارد و ورم دیده است، از انجام کارهایی که به زانو فشار وارد میکند تا حد امکان خودداری کنید، مثل ایستادن و راه رفتن زیاد. به جای آن، سعی کنید بیشتر بخوابید و استراحت کنید تا به زانوی خود فرصت دهید برای بهبود و بهبودی پیدا کند.
2– استفاده از یخ و بالا بردن زانو: استفاده از یخ روی زانو باعث کاهش درد و ورم آن میشود. هر 2 تا 4 ساعت یک بار، برای مدت 15 تا 20 دقیقه یخ را روی زانوی آب آورده قرار دهید. میتوانید برای این کار از قطعات یخ در داخل یک کیسه پلاستیکی و یا از کمپرس سرد (که در داروخانه ها میفروشند) استفاده کنید. وقتی که یخ را روی زانوی خود قرار میدهید، میتوانید با گذاشتن بالش زیر پاهای خود، زانوی خود را بالا ببرید.
3– داروهای ضد درد: مصرف داروهای مسکن مثل بروفن و استامینوفن که بدون نسخه پزشک هم در داروخانه ها به فروش میرسند، میتوانند درد زانو را کم کنند. اگر نیاز به داروی مسکن قوی تری بود، باید پزشک آن را برای شما تجویز کند. در هر صورت، قبل از مصرف هر گونه دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.