آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

پیشگیری و درمان آتروز گردن

 

563

پیشگیری

1. اگر برای مدت زمان طولانی با کامپیوتر کار می‌کنید یا مسافت طولانی رانندگی می‌کنید، حتماً بین کار یا رانندگی خود به طور متناوب کمی استراحت کنید. همچنین، سر خود را بالای ستون فقرات نگه دارید و از خم شدن طولانی آن که می‌تواند منجر به آرتروز گردن شود، خودداری کنید تا کشیدگی عضلات گردن کم شود.

2. موقع کار کردن با کامپیوتر، میز کار، صندلی و مانیتور خود را طوری تنظیم کنید که مانیتور هم سطح چشم‌های شما باشد. همچنین، کف پاها را روی زمین یا روی زیر پایی طوری قرار دهید که زانوها کمی بالاتر از لگن باشند و ساعد دست‌هایتان را روی دسته صندلی قرار دهید.

3. جهت پیشگیری از آرتروز گردن موقع صحبت کردن با تلفن، گوشی تلفن را بین شانه و گوش‌های خود قرار ندهید. اگر خیلی از تلفن استفاده می‌کنید (مثل منشی‌ها) از هدفون استفاده کنید.

4. اگر پشت میز کار می‌کنید، به طور متناوب بدن خود را کش و قوس دهید. شانه‌های خود را بالا و پایین ببرید. همچنین، شانه‌هایتان را به طرف داخل بدن بکشید و سپس رها کنید.

5. از خوابیدن روی شکم خودداری کنید، زیرا این نوع خوابیدن، فشار زیادی به گردن وارد می‌کند. از بالش مناسبی برای خوابیدن استفاده کنید تا انحنای طبیعی گردن را حفظ کند.

6. کشش مناسب عضلات قفسه سینه و عضلات اطراف و پشت بازو باعث قرار گرفتن صحیح گردن روی بدن می‌شود و می‌تواند در پیشگیری از آرتروز گردن موثر باشد.

توصیه برای پیشگیری و درمان آرتروز گردن

  1. همواره به گردن خود توجه کنید و آن را در حالت ایستاده، نشسته یا در حین راه رفتن، صاف و عمود بر بدن نگه دارید، به طوری که هیچ زاویه‌ای با بدن ایجاد نشود.
  2. سر خود را صاف و مستقیم نگه دارید، به جلو نگاه کنید، شانه‌ها را عقب و بالا ببرید، سینه را بیرون فشار دهید و شکم را به داخل فشار دهید، چه در حالت ایستاده، راه رفتن یا نشستن.
  3. برای کاهش خطر ابتلا به آرتروز گردن، هرگز به مدت طولانی گردن خود را خم نکنید. اگر لازم است، صندلی خود را کوتاه تر کنید یا ارتفاع میز خود را بالاتر ببرید تا مجبور به خم کردن گردن خود نشوید. بسیاری از بیماری‌های گردنی ناشی از خم بودن گردن به مدت طولانی است، بنابراین حتی الامکان گردن خود را خم نکنید و اگر مجبور به این کار هستید، هر از چند گاهی گردن خود را صاف کنید.
  4. از نرمش‌ها و حرکاتی که در آنها مجبور به خم کردن و حرکات ناگهانی گردن هستید، دوری کنید.
  5. اگر کارتان نیازمند نشستن است و مجبور به خم کردن گردن هستید، حتماً با یکی از دست‌هایتان از وزن سرتان و فشار آن بر روی مهره‌های گردنی بکاهید تا کمتر دچار خطر ابتلا به صدمات گردنی و آرتروز گردن شوید.
  6. استفاده از میزهایی که شبیه میز تحریر مدارس است و پایه‌های جلویی آن کمی بلندتر از پایه‌های عقبی است، بهتر است. این کار باعث می‌شود کمتر ناچار شوید گردنتان را خم کنید.

 

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان