[sbu_post_image]
حدود ۵ درصد زمین خوردگیها منجر به شکستگی میشوند. مسلما استخوانهایی که استحکام کافی برای حفظ تعادل بدن را نداشته باشند، براحتی متعاقب نیروهای جزیی مثل زمین خوردن و یا سقوط از پله دچار شکستگی میشوند. به همین دلیل شایعترین علت شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان، سقوط و زمین خوردن است. عواملی مانند موانع محیطی، نور کم، اختلال بینایی، فراموشی، استفاده از داروهای خوابآور در افزایش احتمال سقوط و شکستگی نقش دارند.
پوکی استخوان علامتی ندارد ولی با مشاهده این علایم به پزشک مراجعه کنید:
– کاهش قد به میزان حدود ۳ سانتی متر نسبت به دوران جوانی.
– قوز در ستون فقرات که به تازگی ایجاد شده باشد.
– شکستگی در اثر ضربه خفیف یا زمین خوردن جزیی
علامت پوکی استخوان چیست؟
اهمیت پوکی استخوان در این است که اغلب تا زمان شکستگی استخوانی علامتی ندارد. ستون فقرات، استخوان ران، لگن، مچ دست و انتهای ساعد به ترتیب شایعترین محلهایی هستند که در اثر پوکی استخوان دچار شکستگی میشوند. بسیاری از شکستگیهای ستون فقرات فقط با درد شدید پشت همراه هستند و علامت دیگری ندارند. انحراف ستون مهرهها در اثر جوش خوردن خودبخودی آنها میتواند از علایم این بیماری باشد
کمک به پوکی استخوان با فیزیوتراپی:
درمان پوکی استخوان: گر چه هنوز هیچ درمانی برای بازگرداندن اثرات سوء پوکی استخوان وجود ندارد اما می توان با انجام کارهای زیر سرعت از دست دادن استخوان را در آینده کاهش داد.
کنترل درد: در مواردی که درد شدید است می توان از روشی به نام سمپاتکتومی استفاده نمود که در این روش اعصابی را که در آن منطقه عصب دهی می کنند را بی حس می کنند.
فیزیوتراپی: برای کاهش و تسکین درد بیمارانی که بعد از شکستگی ستون فقرات دچار اسپاسم و گرفتگی می شوند از فیزیوتراپی و هیدروتراپی (تمرین آرام در آب گرم) می توان استفاده نمود از روش های دیگر در درمان پوکی استخوان می توان به : هورمون درمانی (درمان جایگزینی هورمونی HRT) ، ویتامین D ، استفاده از کلسترول و کلسیتوتین، فلوراید سدیم، کلسیم، رژیم غذایی نامناسب و تمرینات ورزشی.