این بیماری به مجموعهای از علامتهایی گفته میشود که با تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سیاتیک به وجود میآید.
سیاتیک ،عصبی است که از 4 تا 5 رشته عصبی از ناحیه کمر در کنار هم قرار گرفته و تا انتهای پا کشیده شده است، عصب سیاتیک بلندترین و قطورترین عصب بدن است.
سیاتیک، اسم یک عصب است و اسم یک بیماری نیست، زمانی که این عصب تحت فشار قرار گیرد یا تحریک شود، یکسری از علامتها برای فرد ایجاد میشود.
تحریک این عصب یک علامت در کنار مجموعه علامتهای دیگر است و بهتر است آنرا یک بیماری ندانیم بلکه عامل اصلی را باید علت فشار یا تحریک عصب سیاتیک بدانیم. که در ادامه به بحث علائم سیاتیک و درمان آن میپردازیم.
شایعترین عاملی که موجب تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک عصب میشود بیرونزدگی دیسک بین مهرهای است که تحت عنوان فتق دیسک از آن یاد میشود، در نقاط دیگر بدن ممکن است ریشههایی که با همدیگر این عصب را تشکیل میدهند به دلایلی مانند به وجود آمدن یک ضایعه استخوانی یا به دلیل کم شدن فاصلههای بین مهرهها موجب تحریک شدن عصب سیاتیک شده و در نتیجه در فرد علامتهای درگیری با عصب را نشان میدهد.
برای درمان درد سیاتیک بر اساس عامل به وجود آورنده آن باید انجام شود، برای درمان عصب سیاتیک باید ابتدا علت تحریک عصب را جست و جو کرد و درمان باید دقیقا بر اساس منشاء علت انجام شود.
یکی دیگر از علتهای بروز این عارضه فشار عضلات پشت مانند کمر و اندام تحتانی بر روی عصبها است و این عضلات عصب را میپوشاند و موجب فشار آمدن بر روی عصب سیاتیک میشود.
سن شایع بروز این عارضه بین 30 تا 50 سالگی است، افزود: با توجه به اینکه عامل اصلی آن بیرون زدگی فتق دیسک است، سن شایع فتق دیسک نیز میانسالی است.
ورزش عصب سیاتیک و نرمشهای افراد مبتلا به بیماری باید از یکسری قواعد خاص پیروی کند، تمرینات ورزش باید بر اساس عامل به وجود آورنده باشد.
ورزشهایی عصب سیاتیک که به این بیماران توصیه میشود بر اساس معاینه بالینی است، پیادهروی و راه رفتن در آب از ورزشهای موثر و مفید است.