آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

ورزش در انواع بیماریها

Z

درمان درد مفاصل با ورزش

يكي از راه‌هاي درمان دردهاي مفاصل ورزش روزانه، تحت نظر مربي و پزشك است. امروزه به خوبي ثابت شده است كه ورزش مي‌تواند دردهاي مفاصل از جمله مچ پا، زانو، كمر، دستها، شانه و گردن را درمان كند.

اين ورزشها هر روز بايد انجام شود و حركات تحت نظر مربي باشد، تا بهبودي حاصل شود.

درمان فشار خون بالا با ورزش

با انجام ورزش‌های معمولی، رعایت رژیم غذایی مناسب و استراحت کافی، می‌توان فشار خون را کاهش داد. به عنوان مثال، طی یک سال با انجام ورزش‌های منظم، می‌توان فشار خون حداکثر را از 17 به حدود 14 رساند.

از اینجا نیز روشن است که ورزشکاران معمولاً به عوارض فشار خون دچار نمی‌شوند. ورزش حتی در سنین 60 تا 80 سالگی می‌تواند در متعادل نگهداشتن فشار خون موثر باشد. زیرا با انجام ورزش، عروقی که در سطح بدن جریان دارند، انبساط یافته و در نتیجه جریان خون افزایش می‌یابد و فشار خون کاهش می‌یابد. به طور کلی، افزایش فشار خون بیشتر در افرادی که فعالیت بدنی کمتری دارند، مشاهده می‌شود.

ورزش در بيماران قلبي

بیماران قلبی که می‌خواهند با ورزش سلامت خود را بهبود بخشند، باید به نکات زیر توجه کافی داشته باشند:

1. بیماران باید توجه داشته باشند که افزایش وزن، افزایش چربی خون و مصرف دخانیات از عوامل خطرزا برای بیماری‌های قلبی هستند.

بنابراین، توصیه می‌شود که وزن خود را در حد متعادل نگه دارند و از چاق شدن پرهیز کنند. همچنین باید با رعایت یک رژیم غذایی مناسب، انجام ورزش و در صورت لزوم، مصرف داروها تحت نظر پزشک، سطح چربی خون را در حد مطلوب نگه دارند.

همچنین باید از مصرف دخانیات پرهیز کرد.

2. هيچگاه تا يك ساعت بعد از خوردن غذا، اقدام به پياده‌روي سريع و ورزش نكنند.

3. بهترين ورزش پياده‌روي نسبتاً تند است. ابتدا با 2 تا 3 دقيقه شروع كرده و سپس روزانه يك تا دو دقيقه به مدّت آن اضافه كنيد تا به 30 تا 45 دقيقه در روز برسد.

4. شدت ورزش بايد به حدي باشد كه دچار احساس تنگي نفس، خستگي شديد و يا درد سينه و سرگيجه نشوند و در صورت بروز هر يك از حالات فوق بلافاصله ورزش را متوقف كرده و در صورت وجود درد سينه يك عدد قرص زير زباني نيترو گليسيرين گذاشته به پزشك مراجعه كنند.

5. از ورزش در آب و هواي گرم و مرطوب بپرهيزند.

ورزش در بيماران ديابتي

اگر شما دیابت دارید، توجه به نکات زیر و رعایت آنها بسیار کمک‌کننده خواهد بود:

1. افراد چاق باید با کاهش وزن، با همکاری پزشک معالج خود، در کنترل قند خون همکاری کنند.

2. ورزش به بهبود تنظیم قند خون کمک می‌کند و با افزایش تعداد و حساسیت گیرنده‌های هورمون انسولین در سطح سلول‌ها، باعث افزایش اثر انسولین می‌شود و لذا کنترل دیابت راحت‌تر صورت می‌گیرد.

3. عضلات بیماران دیابتی که لاغر شده‌اند، با ورزش قابل ترمیم و بازگشت به حالت اولیه می‌باشند.

4. با ورزش مناسب از بروز ضایعات قلبی، عروقی، مرض قند، تا حدی بکاهید.

5. بیمارانی که از قرص‌های خوراکی ضد دیابت استفاده می‌کنند، باید توجه داشته باشند که با ورزش ممکن است قند خون آنها شدیداً کاهش یابد، لذا از ورزش‌های طولانی‌مدت بپرهیزند.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان