فیزیوتراپی
فیزیوتراپی، درمانی غیر دارویی است. این روش درمانی در بسیاری از مشکلات جسمانی کاربرد فراوان دارد. ازجمله موارد کاربرد این روش می توان به فیزیوتراپی پس از جراحی قلب، ارتوپدی، جراحی زنان و زایمان، جراحی های مغز و اعصاب، بیماری های مغز و اعصاب، پوست، کودکان معلول و… اشاره کرد. در فیزیوتراپی هدف بالا بردن عملکرد جسمانی است. فیزیوتراپیست در این رشته به عنوان درمانگر شناخته می شود. دانش فیریوتراپیست براساس شناخت آناتومی بدن و فیزیولوژی حرکت است. فیزیوتراپی به عنوان یک رشته بالینی که با استفاده از امکاناتی مانند مدالیتهها ، درمانهای دستی تمرینات بدنی گروههای گوناگون بیماری و ناتوانیها را درمان میکند. این رشته همچنین با شناسایی گروههای خاص افراد اقدام به پیشگیری از بیماریها و غربالگری ناتوانیها می کند.
کاربرد فیـزیـوتـر اپـی در درمان فـتق دیسک کمـر
فتق دیسک مهره در ناحیه گردن و کمر بسیار شایع است. علت شیوع در این ۲ ناحیه نسبت ضخامت دیسک به ارتفاع مهره است.
لیگامانهای طولی خلفی بلند هم وقتی به کمر میرسند ضخامتشان کم میشود. پارگی دیسک زمانی رخ میدهد که به طرف جلو یا چپ و راست خم شدهایم. در این هنگام گودی کمر کم میشود و بالطبع مهرهها آسیبپذیرتر هم میشوند. اگر دیسک به صورت فتق باشد درمان چندان مشکل نیست ولی وقتی یک تکه از دیسک کنده شود و داخل کانال بیفتد، ممکن است درمان جراحی نیز لازم باشد.
در فتق دیسک کمر عضلات کمری به اسپاسم فرو میروند و گودی کمر کمتر و تقریبا صاف میشود پس فیزیوتراپ باید تلاش کند تا اسپاسم عضلات را از بین ببرد.
بیمار را به صورت طاقباز و روی شکم خوابانده و دستها را در پهلو قرار میدهیم و بیمار باید نفس عمیق بکشد و نفس را در سینه نگه دارد و بعد آهسته نفس را از دهان بیرون دهد. با این تنفس عمیق و آرام شکم حرکت میکند و عضلاتی که باعث سفتی ناحیه کمر شده بودند بدون اینکه روی کمر فشار وارد آید شل میشوند.
بیمارانی که با فتق دیسک کمر رو به روهستند میتواند برای فیزیوتراپی و درمان آن به مرکز توانبخشی امید مراجعه کنند .