آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

نشانه های پا درد و درمان آن

چيزهاي ناشناخته در پزشكي بسيار است. اما درد پا در ميان آنها نيست. در بسياري موارد، فقط به علت نامناسب بودن كفش است. در بررسي‌اي كه روي 356 زن انجام شد، 313 نفر انان كفش تنگ مي‌پوشيدند. پس عجيب نيست كه 285 نفر آنان دچار درد پا باشند. كفش‌هاي نوك تيز انگشتان و تمام پا را مي‌فشارند. اگر كفش تنگ مي پوشيد و سابقه خانوادگي گرفتاري پا داريد، قطعا دچار ناراحتي پا خواهيد شد.
اين ناراحتي خود را به صورت هاي مختلف نشان مي‌دهد، از جمله پينه شست پا، ميخچه، برآمدگي، برآمدگي پاشنه، در گوشت رفتگي ناخن و نوروم مورتون (درد شديد بين اگشتان سوم و چهارم پا در اثر عصب تحت فشار) نوروم مورتون ممكن است با التهاب كيسه زلالي مفصل يا درد استخوان كف پا اشتباه شود.
اگر اضافه وزن داريد، زياد سر پا هستيد، يا قوس كف پايتان زياد است ممكن است دچار التهاب نيام كف پايي شويد كه درد زير پاشنه و قوس پا است. پا درد  در اثر استفاده بيش از حد از نيامي كه از پاشنه تا جلو پا كشيده شده است به وجود مي‌آيد. نيروي راه رفتن و دويدن فشار زيادي بر اين ناحيه وارد مي‌كند.
گاهي نيز به رسوب كلسيم و التهاب پيوندگاه استخوان پاشنه منجر مي‌شود. يك علت ديگر ناراحتي پا زگيل‌ كف پايي است كه از يك عفونت ويروسي ناشي مي‌شود. زگيل كف پايي اغلب با پينه اشتباه مي شود اما اين زگيل‌ها نوك ريز سياه دارند و اگر آنها را فشار دهيد كمي درد مي‌گيرند. شكستگي‌ها نيز از علل شايع درد پا هستند. اگر تورمي در جلوي پا و درست پشت انگشتان ديدي، به فكر شكستگي باشيد. از علل ديگر درد پا واكنش آلرژيايي به رنگ يا جنس كفش و جوراب، محدوديت گردش خون و حالت شديد پاي ورزشكار (رشد قارچ تريكوفيتوم رو به روم در كف پا) ا ست.

درمان درد پا:

وقتي گرفتار درد پا شويد،‌تمام مدت بي قراريد. در اينجا راه‌هايي براي تسكين آن گفته مي‌شود:

كفش‌هايتان را درآوريد. هر وقت فرصت مي‌كنيد كفش‌هايتان را درآوريد يا اصلا دمپايي بپوشيد. (اگر بيماري قند داريد، كفش را در نياوريد.)پاها را بلند كنيد. در آخر روز، دراز بكشيد و پاهايتان را بالاتر از سطح بدن قرار دهيد. اين كار باعث برگشت مايعات جمع شده در پا شده و درد و گاهي نيز تورم و فشار را كاهش مي‌دهد.
كفش‌ها را عوض كنيد. عوض كردن نوع كفش در طول روز فشار روي پا را كاهش مي‌دهد. هر وقت مي توانيد،‌كفش راحت بپوشيد و كفش هاي شيك ناراحت را كنار بگذاريد. بعضي رنگ‌هاي صنعتي مصرف شده در كفش و جوراب باعث التهاب تماسي پوست مي شود كه خارش،‌قرمزي و سوزش را به دنبال دارد. اگر فكر مي كنيد ناراحتي شما ناشي از نوع كفش يا جوراب است،‌چند روز آن را عوض كنيد تا مطمئن شويد.
پا را خيس كنيد. خيساندن پاها به مدت 20 دقيقه در روز خوب است ( به شرطي كه بيماري قند نداشته باشد. چون اين كار ممكن است پا را خشك تر كرده و اگر آب داغ باشد، ممكن است احساس نكنيد و پوست را بسوزانيد). بعد از آن، پا را حتما با كرم مرطوب كنيد.
پا را ماساژ دهيد. ماساژ دادن روزانه پا با كرم مرطوب كننده در تسكين پاي كساني كه تمام مدت سر پا هستند موثر است. كفش مناسب بخريد. وقتي كفش مي خريد. حتما نوع خوب آن را انتخاب كنيد. دقت كنيد: جلوي كفش بايد 12 ميلي متر فضاي خالي داشته باشد، پشت پاشنه محكم باشد و پاشنه كوتاه باشد. كفش بندي هم بهتر از كفش بدون بند است. هر دو لنگه كفش را با جورابي كه هميشه آن را مي پوشيد با دقت امتحان كنيد. پهن‌ترين جاي پا بايد در پهن‌ترين جاي كفش قرار گيرد. هميشه در بعدازظهر كفش بخريد چون در طول روز پايتان ورم مي‌كند.
كفش بزرگ بپوشيد. اگر دچار نوروم مورتون هستيد، كفش بزرگ با كفي مخصوص بپوشيد.

___________________________

بیماری های پا

درمان برای پا درد

درد پاشنه پا

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان