آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

نشانه های سکته مغزی ودرمان آن با پیاده روی

سکته مغزی از جمله بیماری‌هایی است که هیچ وقت از باورهای غلط مصون نمانده است. بسیاری تصور می‌کنند این بیماری فقط سراغ افراد سالخورده می‌رود، اما بهتر است بدانیم که امروزه قریب به ۱۵ درصد مبتلایان به سکته مغزی، کمتر از ۵۰ سال دارند. ولی چرا اکثر افراد مبتلا به سکته مغزی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند؟
این اتفاق به ناآگاهی مردم از سکته مغزی برمی‌گردد. یکی این‌که علائم این بیماری گذراست، یعنی فرد دچار ضعف گذرای دست، افت بینایی چشم و خواب‌رفتگی در نیمه بدن می‌شود یا کلامش را موقتا از دست می‌دهد.»
این گذرا بودن علائم یا خوش‌خیم تصور می‌شود یا به بیماری‌هایی غیر از سکته مغزی انتساب داده می‌شود، مثل استرس عصبی یا بالا رفتن و پایین آمدن فشار خون. در صورتی که اینها می‌تواند علائم یک سکته مرگبار باشد.
نکته دیگر این است که در گذشته با بیمار مبتلا به سکته مغزی با بی‌اعتنایی برخورد می‌کردند. مثلا همه می‌دانند که بیمار قلبی باید بستری شود و در غیر این صورت بیمار از پزشک حتی شکایت می‌کند، در حالی که در سکته مغزی بیمار تقاضایی از پزشک ندارد و فکر می‌کند مغز دچار آسیب جدی غیرقابل برگشت شده، در صورتی که با رسیدگی بموقع درصد قابل توجهی از این علائم را می‌توان بهبود بخشید.

این نکته بسیار مهم است که خیلی از مواقع به‌علت ترس مردم از سکته قلبی و نا‌آگاهی از سکته مغزی، علائم ناگهانی این بیماری را به سکته قلبی ربط می‌دهند. باید نشانه‌های این دو بیماری را شناخت؛ شایع‌ترین علامت سکته قلبی درد قفسه سینه است همراه با درد در دست چپ و گردن و حالت استفراغ، ولی در سکته مغزی اختلال در کارکرد و تعادل به‌وجود می‌آید.

اما ظاهرا علاوه بر این‌ها درمان‌های این دو بیماری هم کاملا متفاوت است. به طوری که در رسیدگی به بیماران سکته مغزی گاه کارهایی انجام می‌شود که بیمار را دچار مشکلات زیادی می‌کند، مثل گذاشتن قرص زیرزبانی که افت فشار خون را به همراه دارد. این کار شدت اختلال را افزایش می‌دهد، چون مغز این بیمار نیاز به خون‌رسانی دارد و این عمل خون‌رسانی را کاملا مختل می‌کند.

پیاده‌روی و ورزش،راه پیشگیری از سکته مغزی

«با توجه به علل این بیماری بهترین راه برای جلوگیری از آن انجام فعالیت روزانه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است.» دکتر زمانی با اشاره به این جمله اضافه می‌کند: حداقل ۵ روز در هفته پیاده‌روی سریع برای نیم ساعت باید انجام شود. همچنین رعایت رژیم سالم با پرهیز از نمک، چربی و قند فراوان و تکیه بر فرآورده‌های لبنی و فرآورده‌های گوشتی سفید. عدم‌ مصرف سیگار و الکل هم در جلوگیری از این بیماری بسیار موثر است.

منبع : دکتر باقرپور

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان