مواد غذایی خاصی وجود دارد که در التهاب های مزمن تاثیر بسزایی بر جای می گذارد. تغذیه نمی تواند تاثیر آرام بخشی و مسکنی سریع بر جای گذارد و باید روزها و هفته ها آن را پیگیری کرد تا اثراتش مشخص شود.
1- گوشت قرمز در بروز کمر درد های مزمن موثر است.
2-موادی مثل سیب زمینی، لوبیا، سویا و دیگر حبوبات و همچنین ماهی های آب سرد می توانند جایگزین گوشت قرمز شوند.
3-مغزه ها و دانه ها یکی دیگر از منابع پروتئینی هستند و تاثیر چشمگیری در سلامتی دارند. این نوع پروستوگلاندین ها از گیاهان سرچشمه می گیرند و به صورت ضد التهاب اثر می کنند.
4-بادام و گردو و بادام زمینی از آن جهت که منیزیم بالایی دارند بسیار سودمند هستند.
5-منیزیم نه تنها جزء اصلی استخوان و غضروف است، بلکه حافظ عضلات می باشد. کمردرد های مزمن می تواند علامتی بر ضعف عضلات شکم و در کل بدن باشد.
مکمل های تغذیه ای کمر درد
1)کلسیم و منیزیم برای عضلات و استخوان ها ضروری است و در بر طرف کردن اسپاسم ها و گرفتگی عضلات موثراند. سیلیس نیز برای تشکیل استخوان ها توصیه می شود. بیوفلاونوئیدها و ویتامین های C و E برای حفظ پیوند بافتها الزامی و در کاهش دردهای دیسک کمر موثر است.
در صورتی که ترشح اسید معده کم باشد، ویتامین C به جذب CA کمک می کند. بعضی روغن ها مانند ضد التهاب ها عمل می کنند به خصوص اگر درد مربوط به عصب سیاتیک یا گرفتگی عضلانی باشد.
1-ویتامین: C در بهبود زخم ها موثر بوده و در کاهش دردهای مزمن نقش دارد.
2-بیوفلاونوئیدها: مانند کوئرستین:این مواد با ویتامین C مصرف می شوند. این مواد آنتی اکسیدان های طبیعی بوده و باعث کاهش نفوذپذیری مویرگ ها شده و در نتیجه التهاب ها و ورمها کمتر می شود.
اسیدهای چرب ضروریEFA
شامل EPA ایکوزانیتا انوئیک اسید) و GLA (گامالینولئیک اسید) و لینولنیک اسید است:
این مواد در درمان آرتریت (آرتریت روماتوئید) موثراند. لینولنیک اسید در ماهی آب های سرد مانند تن، سالمون، هرینگ، ترون، ماکارل، ساردین و کبد ماهی کار وجود دارد.
1-GLA در منبع سبزیجات مثل روغن گل گاوزبان و روغن دانه انگور وجود دارد.
2- روغن ماهی:منبع EPA بوده و شبیه GLA است ولی راه های متابولیسمی متفاوتی دارد
3- ویتامین۶ B:برررسی ها نشان می دهد که این ویتامین دردهای عصبی را تسکین می دهد.
فراموش نکنید که مکمل ها را نباید خودسرانه مصرف کنید. حتما با پزشک مشورت نمایید.
منبع : دکتر حیدریان