ماساژ یکی از سادهترین و سریعترین روشها برای کاهش دردهای عضلانی و اسکلتی است. اغلب اوقات، ما به صورت ناخودآگاه به این فعالیت میپردازیم. به عنوان مثال، زمانی که دردی در بدن احساس میکنیم، به طور غیرارادی ماساژ میدهیم یا هنگامی که سردرد داریم، شروع به ماساژ دادن به شقیقه و پیشانی خود میکنیم.
واقعیت این است که ماساژ، واکنش طبیعی و غریزی به درد یا ناراحتی در بدن است که گاهاً به آن روی میآوریم. اغلب افراد فکر میکنند که برای دریافت ماساژ درمانی، باید هزینههای زیادی را پرداخت کنند، اما واقعیت این است که هر کسی قادر است به صورت رایگان ماساژ درمانی را بر روی خود انجام دهد.
شاید در جامعه ی امروز بسیاری از مردم از فواید ماساژ بیاطلاع باشند. بسیاری از سردردها، دردها، بی خوابی ، تنش و اضطراب از طریق دستهایمان قابل درماناند. ماساژ درمانی علاوه بر این فواید، میتواند فرد را از لحاظ جسمی و روانی درمان کند که در این میان میتوان به بهبود گردش خون، آرامش عضلات و کمک به دستگاه گوارش اشاره کرد. از سویی ماساژ سیستم لنفاوی را تحریک کرده و دفع مواد زاید بدن را تسریع میبخشد و در نهایت احساس خوبی را در بدن القا میکند که با هیچ درمان دارویی جدیدی قابل مقایسه نیست.
ماساژ و درمان درد پاها
1) یک دست خود را روی پا و دیگری را زیر کف پا قرار دهید و به آرامی از انگشتان پا به سمت قوزک ماساژ دهید و این حرکت را به سمت انگشتان ادامه داده و تکرار کنید.
2) پا را با یک دست نگه داشته و با دست دیگر انگشتان هر پا را محکم فشار داده و به آرامی بکشید.
3) با انگشت شست از قسمت بالایی کف پا، به صورت خطی فشار محکم به مرکز کف پا وارد کنید و در قوس و برآمدگی پا، فشاری چرخشی اعمال کنید. این حرکت را در 2 کف پا انجام دهید.
4) یک پا را نگه داشته و به پای دیگر آرام مشت بزنید و با حرکات انگشتان دست در سراسر کف پا حرکات چرخشی انجام دهید.
5) از قوزک پا تا ناحیه ران را با دستان خود ماساژ داده و آن را 5 بار تکرار کنید.
6) زانو را با فشار چرخشی انگشتان در ناحیه کاسه ی زانو ماساژ دهید. ماساژ پا پس از یک ایستادن طولانی میتواند عضلات پا را آرام کرده و به حالت اول بازگرداند. ماساژ منظم ران، سیستم لنفاوی را تحریک کرده و ظاهر رانها را بهبود میبخشد.
ماساژ و درمان درد دست ها
1) مچ دستها را تا مچ محکم فشار دهید و به آرامی بازگردید و میان کف دست و انگشتان را فشار دهید.
2) هر انگشت را به تنهایی فشار دهید و با انگشت خود حرکت چرخشی را اطراف مفاصل آن انجام دهید. انگشت را نگه دارید و آن را آهسته بکشید.
3) میان تاندونهای پشت دست خود را با انگشت ماساژ دهید.
4) دستهای خود را از کف دست تا انتهای مچ، با انگشت فشار چرخشی دهید.
5) کف دست خود را از نوک انگشتان تا مچ ماساژ دهید.
منبع: ارمیا