آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

فیزیوتراپی و ورزش در بیماری ام اس و علائم آن

علایم بیماری ام اس

بیماری ام اس باعث تظاهرات گوناگونی می شود. بسیاری از بیماران تعداد کمی از علایم را نشان می دهند و اینکه بیمار  تمام نشانه های ام اس را بروز بدهد، بسیار غیر محتمل است. در بسیاری از مواقع نشانه های ام اس غیر قابل پیش بینی است.
بعضی از بیماران متوجه می شوند که علایم آن ها در طول زمان به تدریج بدتر می شوند. به صورت شایع تر، علایم در زمان های مختلف ظاهر شده و از بین می روند. زمان هایی که علایم به صورت ناگهانی بدتر می شوند را عود (حمله) نامیده ودوره هایی که علایم بهبود یافته ویا از بین می روند را فرونشینی می نامند.

حملات می توانند در هر زمانی رخ داده وعلایم با هر حمله ممکن است متفاوت باشد. اگر چه حملات معمولا بدون دلیل خاصی اتفاق می افتند، بسیاری از عوامل مانند عفونت ها، استرس و یا حتی آب و هوای بسیار گرم می توانند باعث تحریک حملات ام اس شوند. علایمی که در هر حمله بروز می کنند بستگی به این دارد که کدام قسمت یا قسمت هایی از مغز ونخاع درگیر حمله ام اس شوند. ممکن است که فقط یک علامت در یک قسمت از بدن ایجاد شده ویا نشانه های گوناگون در بخش های مختلف از بدن بروز کنند. این نشانه های بالینی به این دلیل به وجود می آیند که سلول های عصبی درگیر شده، از عملکرد صحیح باز می مانند.

 

 ورزش دردرمان MS

فیزیوتراپی و ورزش های مکرر می تواند برای نگهداری بدن در وضعیت مناسب کمک کند. برای بیمار و دکتر معالج مهم است که بدانند چه درمان وچه برنامه ورزشی مفید خواهد بود. فرد مبتلا می تواند در برنامه خود فیزیوتراپی را بطور منظم بگنجاند یا در منزل ورزش های خاصی را انجام دهد. تعدادی فعالیت های دیگری منجمله شنا، یوگا و اسب سواری را کمک بزرگی می دانند. هر ورزش و تمرینی که بیمار از آن لذت ببرد و براحتی انجام دهد، مفید خواهد بود. از این گذشته برای داشتن عضلات سفت و رهایی از تنش و تمدد اعصاب، ورزش کمک بزرگی است.

منبع :دکتر باقرپور ، زیست دارودانش

 

مقالات مرتبط

الکترومیوگرافی

فهرست مطالب1 2 نورون های حرکتی3 روش انجام4 خطرات احتمالی5 آمادگی برای نوار عصب و عضله6 برای مطالعه اصول الکترومیوگرافی کلیک

مطالعه »
مشاوره رایگانمشاوره رایگان