حرکات زیاد شانه در افرادی که فعالیت سنگین دارند- بهخصوص کارگران و ورزشکاران- میتواند باعث ایجاد درد شانه شود. این دردها ممکن است خیلی خفیف باشند و روی کار یا فعالیت ورزشی فرد تاثیر واضحی نداشته باشند ولی گاهی آنقدر شدیدند که مانع کار یا ورزش یا حتی استراحت و خواب میشوند…
درد شانه ممکن است علل متفاوتی داشته باشند. 2 گروه عمده آنها دردهای عملکردی و دردهای تاندون شانه هستند و هر کدام از نظر علایم و درمان با یکدیگر تفاوت دارند و راههای پیشگیری از آنها نیز ممکن است متفاوت باشد. دانستن انواع آن مفید است ولی تشخیص و درمان صحیح با پزشک متخصص است.
دردهای عملکردی شانه معمولا پس از فعالیتهای تکراری، طولانیمدت و سنگین، بد نشستن و بد ایستادن ایجاد میشوند. آنها زمینه ساختاری واضحی ندارند یعنی عیب ساختمانی برای آنها پیدا نمیشود. درد شانه اغلب به دنبال عدم هماهنگی عضلات اطراف مفصل شانه یا فعالیت طولانی و ناهمگون این عضلات ایجاد میشوند و با گرفتن شرح حال کامل از بیمار و معاینه دقیق و رادیولوژی (عکس و MRI) یا آزمایش خون و نوار عصب یافته خاصی به دست نمیآید. گاهی بررسیهای فراوان و درمانهای متعددی روی گردن بیماران انجام میگیرد ولی درنهایت مشخص میشود ریشه واقعی درد مربوط به شانه بوده است. بسیاری از دردها در پشت استخوان کتف نزدیک مهرههای پایینی گردن یا جلوی استخوان کتف، زیر بخش خارجی استخوان ترقوه احساس میشوند. وقتی محل آن پشت کتف نزدیک مهرههای پایینی گردنی باشد، ممکن است با دردهای ناشی از آرتروز گردن یا بیماریهای دیسک گردن اشتباه شود پس افتراق این دو از هم مهم است.
درد شانه معمولا با بهبود وضعیت کاری، اصلاح نحوه نشستن و ایستادن و پرهیز از فعالیتهای تکراری تا حدودی درد کاهش مییابد اما اگر بهبودی حاصل نشد، روشهایی مثل فیزیوتراپی شانه در تهران، تجویز داروهای خوراکی و تزریق دارو به موضع درد به کار میروند. برای تزریق، اغلب از یک دارو از گروه کورتونهای طولانیاثر همراه با مقداری داروی بیحسی موضعی برای کاهش درد ناشی از تزریق استفاده میشود. ممکن است مقداری آب مقطر نیز برای افزایش حجم دارو به منظور انتشار بهتر به اطراف محل درد اضافه شود. به طور کلی باید از عواملی که باعث ایجاد درد میشود پرهیز کرد.
فهرست مطالب
نقش فیزیوتراپی شانه در تهران برای التیام درد شانه:
دردهای شانه در همه سنین به خصوص در جوانی و بعد از میانسالی دیده میشود و علتهای مختلفی دارد. درد شانه میتواند ناشی از گرفتگی عضلانی، گیر کردن عصب، مشکلات مفصلی شانه و تاندونهای اطراف آن، التهاب مفاصل و بیماریهای استخوانی که بسیار مهم هستند، باشد…
افتراق درد شانه از سایر دردها بسیار مهم است. گاهی مشکلهایی مانند دیسک گردن دردهایی مثل درد شانه و دست ایجاد میکند. برخی از دردهای شانه مربوط به درد قفسهسینه و اعضا و احشای داخل آن است. گاهی هم مشکلهای تنفسی و ریوی درد را به سایر نقاط بدن از جمله کتفها منتشر میکنند و بیماران تصور میکنند درد مربوط به ناحیه شانههاست.
مهمترین و شایعترین نوع درد، دردهای عضلانی هستند که در اثر فعالیت زیاد کتف و کارهای طولانیمدت و فشار روی این ناحیه، ایجاد میشوند. برای کاهش درد، بهترین روش اصلاح وضعیت و شناختن عواملی است که روی شانهها فشار وارد میکنند و در نهایت ورزشهای مناسب و کششی باید با توجه به شرایط بیمار تجویز شود. ورزشهای کششی و تقویتی به همان نسبتی که میتوانند کمککننده باشند درد را هم تشدید می کنند.
بهطور کلی برای به حداقل رساندن عوارض و درد، حذف عوامل ناتوانکننده و راههای توانبخشی مورد توجه قرارگرفته است. یکی از راههای درمان بیماران، فیزیوتراپی شانه در تهران است. فیزیوتراپی شانه در تهران به چند صورت ارایه میشود؛ روشهایی مثل گرما، سرما، امواج خاص، اولتراسوند و لیزر و فیزیوتراپی درمانی دستی و حرکتی.
فیزیوتراپی گرمایی 2 نوع است؛ سطحی و عمقی. در نوع سطحی با استفاده از کیسه آب داغ یا اشعه گرما ایجاد میکنند. گرما روی سیستم عصبی و عروقی تاثیر میگذارد و درد را کمتر و حالت کشسانی بافت را بیشتر میکند. این کار را به راحتی میتوان هنگام فیزیوتراپی شانه در تهران با حرکات کششی و ورزشی انجام داد. گرما دادن عمقی با اولتراسوند یا ماکروویو صورت میگیرد. در خانه میتوان با استفاده از کیسه آب گرم یا برخی از وسایل برقی، گرمای سطحی ایجاد کرد.
نوع دیگر فیزیوتراپی با روش سرمادرمانی است. این روش بیشتر در مواقع تروما (ضربه) مورد استفاده قرار میگیرد. سرما، گردش خون را کمتر و یک حالت بیحسی و آرامش ایجاد میکند و التهاب و درد ناحیه را کاهش میدهد. تحریک الکتریکی، نوع دیگر فیزیوتراپی شانه در تهران است و روی سیستم عصبی تاثیر میگذارد. تحریک الکتریکی برای کاهش درد یا تحریک عصب مورد استفاده قرار میگیرد و در مواقع خاص مثلا برای ضدعفونی کردن زخم یا استفاده از داروهای موضعی کاربرد دارد. همه موارد فوق تا زمانی کاربردی است که آسیب جدی از قبیل پارگی تاندون یا شکستگی استخوان و دررفتگی به شانهها وارد نشده باشد. هنگام صدمه های جدی به شانهها قبل از اقدام به روشهای توانبخشی و فیزیوتراپی شانه در تهران لازم است بیمار از نظر پزشکی مورد بررسی دقیقتری قرار گیرد.