در سندروم تونل کارپال، فشار بیش از حد به عصب مدیان دست وارد شده است. این عصب در مچ دست واقع شده است و حس و حرکت را به بخش هایی از دست می دهد. این عصب به انگشت شست، سبابه و انگشت وسطی عصب دهی می کند.
منطقه ای در مچ دست که عصب مدین وارد می شود، تونل کارپال نام دارد.
این تونل به طور طبیعی تنگ می باشد و در نتیجه هر گونه ورم در عصب این منطقه می تواند منجر به ایجاد درد و بی حسی و سوزن سوزن شدن و یا احساس ضعف در آن شود. به این وضعیت سندروم تونل کارپال گفته می شود. این بیماری در بین افرادی که بیشتر با دست کار می کنند شایع می باشد.
علل سندروم تونل کارپال
یکی از علل مهم بروز سندروم تونل کارپال، نوع شغل افراد می باشد. افرادی که خیلی با کامپیوتر کار می کنند، روزانه خیلی تایپ می کنند و یا از موس استفاده می کنند (استفاده نادرست از کیبورد و موس موجب بروز این عارضه در مچ دست می شود) و یا مجبور هستند در محیط کار حرکات تکراری انجام دهند (مثلا در حین کارهای تولیدی مجبور به استفاده بیش از حد دست خود هستند) و یا به صورت مدام به نواختن آلات موسیقی اشتغال دارند، خانم های خانه دار، نجاران، تصویرگران، کارگران، قصاب ها و مکانیک های خودرو و رانندگان ماشین های سنگین بیشتر در معرض ابتلا به این سندورم می باشند.
علائم سندروم تونل کارپال
– افراد مبتلا، در هنگام گرفتن اشیاء دچار مشکل می شوند.
– احساس سوزش و یا بی حسی در انگشت شست و دو انگشت بعدی آن در یک و یا هر دو دست می کند. دردی که تا ناحیه آرنج هم ممکن است ادامه پیدا کند.
– درد در ناحیه مچ دست، ایجاد مشکل در حرکات انگشتان یک و یا هر دو دست (بروز ناهماهنگی در بین آنها)
– از دست دادن حس عضلات زیر انگشت شست (این علامت در مراحله پیشرفته بیماری بروز پیدا می کند)
– علامت شایعی که در ارتباط با این سندروم وجود دارد، شکایت بیماران هنگام حمل کیف می باشد که از حمل آن احساس ناتوانی می کنند.
– احساس ضعف و خستگی در دست و یا انگشتان یک دست و یا هر دو دس
منبع: ایران سیتی