آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علل درد ساق و مچ پا

9k=

علل شایع درد مچ پا

ضربه به مچ پا، یا پیچ خوردگی مچ پا

التهاب ناشی از نقرس

آرتروز یا استئوآرتریت

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم

نقرس کاذب

التهاب ناشی از بیماری پسوریازیس

سندرم رایتر

عفونت مفاصل مچ پا

درد مچ پا می تواند به علت التهاب یکی از مفاصل مچ پا باشد، اما به طور معمول درد مچ پا ناشی از مشکل در رباط های مچ پا است.

درد ساق پا

ساق پا معمولاً آرام و بدون ناراحتی است، اما در صورت بروز درد، می‌تواند بسیار گرفتارکننده باشد. درد ساق پا ممکن است از عوارض مختلفی ناشی شود.

آسیب حاد یا طولانی‌مدت به ساق پا، می‌تواند باعث احساس ساطوری شدن و درد ماهیچه پشت ساق پا شود. فعالیت‌هایی مانند بالا و پایین رفتن از نردبان یا پیچ خوردن پا در هنگام ورزش، می‌تواند منجر به کشیدگی یا پارگی ماهیچه یا زیرپوستی ساق پا شود.

درد ساق پا عموماً با پیری رابطه مستقیمی ندارد.

معمولاً درد ماهیچه‌های ساق پا ناشی از مشکلات گردش خون است. درد ناگهانی آنها در هنگام فعالیت مثل راه رفتن، معمولاً نشانه نارسایی سرخرگی است؛ به این معنی که سرخرگ‌ها قادر به تامین خون و اکسیژن مورد نیاز این ماهیچه‌ها نیستند. این حالت معمولاً در تصلب شرایین رخ می‌دهد.

از طرف دیگر، درد و ورم ساق پا در هنگام استراحت، نشانه نارسایی سیاهرگی است. در این حالت، خون از ماهیچه‌های آن نمی‌تواند خارج شود و تجمع آن، درد ایجاد می‌کند.

نارسایی سرخرگی شایع‌تر است و معمولاً به شکل لنگیدن متناوب خود را نشان می‌دهد. این درد خیلی سریع شروع می‌شود و پس از چند دقیقه از بین می‌رود. درد همیشه به دنبال فعالیت می‌آید، به عبارت دیگر وقتی که ماهیچه نیاز به خون بیشتر دارد و پس از یک استراحت کوتاه آرام می‌شود.

لنگیدن متناوب را می‌توان مثل سکته قلبی در پاها تصور کرد. اگر جریان خون آن متوقف شود، نیاز ماهیچه به خون برآورده نمی‌شود و سکته رخ می‌دهد. با استراحت فوری، خون کافی به ماهیچه می‌رسد و درد از بین می‌رود.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان