آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علت استئوآرتریت

178

محققین معتقدند عوامل متعددی خطر گسترش استئوآرتریت را افزایش می دهد. این عوامل شامل: وراثت، چاقی، صدمات مفصلی، استفاده مفرط و مکرر از مفاصل مشخص، ضعف عضلانی، صدمات عصبی، و بیماریهای استخوان مجاور است.

علت استئوآرتریت

وراثت

استئوآرتریت در برخی خانواده ها ممکن است به علت وجود نقصی موروثی در یکی از ژنهای مسئول ساخت ماده پروتئینی اصلی غضروف یعنی کلاژن باشد. این نقص منجر به تولید غضروف معیوب و در نتیجه اضمحلال هر چه سریع تر آن می شود. چنین مسائلی ممکن است هیچ مشکلی در دروان جوانی ایجاد نکند، اما تدریج و در طول زمان مفاصل را از کار می اندازد. احتمال بروز گره های استخوانی در مفاصل انگشتان در زنانی که استعداد ارثی آن را دارند، وجود دارد.
احتمال پیدایش استئوآرتریت در افرادی که با نقص عضوهای محدود متولد می شوند، بیشتر است، این نقص عضوها باعث می شوند که مفاصل آنها به درستی با هم جفت نشوند یا به درستی حرکت نکنند؛ مثل غیرطبیعی بودن مادرزادی لگن خاصره و یا داشتن پای کمانی. همچنین وجود شلی رباط ها، احتمال بروز استئوآرتریت را افزایش می دهد.

چاقی

مطالعات نشان داده است که چاقی خطر بروز استئوآرتریت را در زانوها افزایش می دهد. محققین دریافته اند که در دوران میانسالی یا سنین پس از آن، ورن بدن مهمتریت عاملی است که خطر ابتلاء به این بیماری مفصل زانو را افزایش می دهد. به خصوص 8 تا 12 سال پیش از ظهور علائم، جلوگیری از افزایش وزن هم زمان با افزایش سن، یا کم کردن وزن باعث پیشگیری از ابتلاء به آسیب مفاصل زانوها می شود.

ضعف عضلانی

مطالعات نشان داده است که در افرادی که عضلات چهارسر(ران) آنها ضعیف است، احتمال بروز استئوآرتریت زانو بیشتر است. همچنین در صورت ضعیف بودن این عضلات احتمال پیشرفت بیماری زیاد است.

کار کشیدن بیش از حد از مفاصل

در بعضی از افراد، به علت صدمات وارده به بعضی مفاصل مشخص یا کار کشیدن بیش از حد آنها،احتمال بروز این بیماری وجود دارد. سابقه صدمه و آسیب قابل توجه به مفاصل زانو یا لگن، خطر بروز استئوآرتریت در این مفاصل را افزایش می دهد. به عنوان مثال، در فوتبالیستهایی که زانوهایشان قبلاً آسیب دیده است، احتمال ابتلا در آنها بیشتر است. پیشگیری از ضربات و صدمات احتمال بروز این بیماری را کاهش می دهد.
در برخی از مشاغل خاص، بعضی از مفاصل دائماً فعال هستند. شغلهایی که در آنها نیاز به خم کردن مکرر زانوها ست، خطر بروز بیماری افزایش می یابد. به عنوان مثال، برخی مطالعات نشان داده است که میزان بروز استئوآرتریت زانو در معدنچیان و کارگران بارانداز و کارگران کشتی ساز بیشتر است. خوشبختانه، از روشهای تعدیلی برای جلوگیری از صدمات ناشی از کار کشیدن بیش از اندازه از مفاصل در این گونه مشاغل وجود دارد.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان