آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علائم و علل پیشرفت آرتروز زانو

آرتروز زانو

آرتروز زانو

بیماری آرتروز یكی از شایع‌ترین مشكلات مفاصل در بین خانم‌های و آقایان ایرانی است كه البته در اکثر مواقع در سنین بالا بروز می‌كند…

آرتروز زانو همان ساییدگی مفصل و از عوامل شایع ایجاد درد مفصل پا در افراد بالاتر از 40 سال است. آرتروز مفصل زانو، شایع ترین بیماری تخریبی از میان مفاصل بدن است كه میزان ابتلا به آن در خانم ها نسبت به آقایان بیشتر است.

 نشانه ها ی آرتروز زانو

برخی افراد موقع بلندشدن از زمین یا موقع راه رفتن احساس درد در زانو یا احساس خشكی پا هنگام صبح دارند و وقتی زیاد راه می روند، درد زانوی آنها بیشتر می شود و احساس می كنند كه زیر زانویشان خالی می شود؛ اینها علائم آرتروز زانو  است.

آرتروز زانو همان پیرشدن غضروف مفصلی است كه بر اثر ساییدگی زیاد ایجاد و باعث درد می شود،گاهی هم استخوان اضافه در ناحیه زانو ایجاد می شود كه این استخوان شبیه منقار است و به آن نیش مفصلی می گویند و موجب درد هنگام راه رفتن می شود.

 توصیه هایی برای مبتلایان به آرتروز

بهتر است افرادی كه دچار آرتروز زانو هستند، در منزل از صندلی های بلند استفاده كنند. به این معنی كه هنگام نشستن، كف پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرد.

همچنین استفاده از سرویس های بهداشتی فرنگی نیز می تواند به این افراد كمك كند.

كاهش مدت زمان راه رفتن و پوشیدن كفش های دارای كفی نرم نیز موثر است. همچنین بهتر است این افراد از بالا و پایین رفتن از پله ها و دوزانو یا چهارزانو نشستن نیز اجتناب كنند. ورزش درمانی نیز از دیگر راه هایی است كه به این  بیماران توصیه می شود.

علل پیشرفت آرتروز یا ساییدگی مفصل 

سن : با بالا رفتن سن آرتروز هم بیشتر می شود. می توان گفت ساییدگی مفصلی جزئی طبیعی از روند پیری است  که در همه انسان ها با افزایش سن ایجادمی شود ولی سن شروع آن در انسان های مختلف متفاوت است.

ژنتیک : در بعضی انسان ها به طور ژنتیکی و خانوادگی استعداد بروز آرتروز بیشتر است.

چاقی : ساییدگی مفاصل ران و زانو در افراد چاق بیشتر و زودتر ایجاد می شود و این به علت نیروهای زیادی است که  در افراد چاق به علت نیروی وزن به مفصل وارد شده و موجب تخریب زودرس آن می شود.

جنس : آرتروز در زنان بیشتردیده می شود.

آسیب قبلی به مفصل : عفونت های قبلی در مفصل، شکستگی هایی که قبلا در مفصل ایجاد شده است، آسیب های لیگامانی که بر اثر حوادث قبل در مفصل به وجود آمده و مفصل را ناپایدار کرده اند و یا تغییر شکل استخوان های اطراف مفصل می توانند موجب تشدید بروز آرتروز شوند.

منبع:سیمرغ-ایران گراند-نمناک

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان