آدرس: جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی مرکز : 88801800 – 021

علائم و درمان شکستگی های انگشت دست

%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C %D8%AF%D8%B3%D8%AA

انگشت دست یکی از مهمترین اندام های انسان بوده و تشخیص و درمان صحیح شکستگی های انگشت دست اهمیت فراوانی دارد. بدون کارکرد مناسب انگشتان انجام بسیاری از کارهایی را که همه روزه با دستانمان انجام میدهیم میسر نیست.

انواع شکستگی های انگشت دست

شکستگی می‌تواند در هر سه بخش انگشت‌ها ایجاد شود، شامل خارج از مفصلی یا داخل مفصلی. هر انگشت دست دارای سه مفصل است و شکستگی در هر یک از این مفاصل می‌تواند مهم و خطرناک باشد. این نوع شکستگی‌ها باید با دقت بسیار جااندازی شوند تا بدون جابجایی جوش بخورند، زیرا در غیر اینصورت ممکن است در طولانی مدت منجر به ساییدگی مفصل شوند. شکستگی‌های خارج از مفصل معمولاً به صورت عرضی یا مایل یا مارپیچی هستند. گاهی اوقات، بخش انتهایی انگشت ممکن است به دنبال ضربه از جسم سخت مانند چکش یا گیر کردن انگشت درون چیزی، خرد شود.

علت شکستگی انگشتان دست

معمولاً ضربه است و این ضربه می‌تواند در حین انجام کارهای روزمره، فعالیت‌های تفریحی یا ورزشی به صورت ضربه مستقیم از جسم سخت یا فشار غیرمستقیم مانند پیچاندن انگشت ایجاد شود.

درمان شکستگی انگشت دست

انتخاب نوع درمان برای شکستگی انگشت دست توسط پزشک ارتوپد با توجه به محل شکستگی، نوع و شدت آن، وجود یا عدم وجود جابجایی و سایر عوامل تعیین می‌شود. بسیاری از شکستگی‌های انگشت دست بدون جابجایی هستند. درمان این نوع شکستگی‌ها معمولاً شامل بستن انگشت شکسته به انگشت مجاور با استفاده از چسب است. این بستن باید به گونه‌ای باشد که مفاصل انگشتان به راحتی قابل خم شدن و صاف شدن باشند. همچنین، چسب بکار رفته نباید حساسیت پوستی ایجاد کند و نباید بسیار محکم بسته شود.

در صورت وجود جابجایی در شکستگی، پزشک ممکن است آن را جااندازی کرده و در صورت پایدار بودن، ممکن است دست را مدتی در آتل گچی قرار دهد. جوش خوردن شکستگی‌های انگشت معمولاً به مدت سه هفته زمان می‌برد و در این مدت، دست معمولاً در آتل باقی می‌ماند. پزشک ممکن است در این مدت عکسبرداری از دست شما انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که شکستگی انگشت دست جابجا نشده است.

گاهی اوقات بعد از جااندازی بسته، شکستگی پایدار نیست و در این صورت، پزشک ممکن است پین‌ها را از راه پوست به داخل استخوان‌های شکسته وارد کرده و آنها را به یکدیگر متصل کند.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگانمشاوره رایگان